Je kunt op 11 mei een demonstratie bijwonen én de sport zelf uitproberen.
Je kunt op 11 mei een demonstratie bijwonen én de sport zelf uitproberen.

Opening biatlon- en targetsprintbaan Langlaufvereniging Bedaf

Overige sport 353 keer gelezen

UDEN | Op zaterdag 11 mei om 12.00 uur opent Langlaufvereniging Bedaf aan de Schansweg 1a te Uden haar nieuwe biatlon- en targetsprintbaan; de tweede baan in Nederland en de eerste in Zuid-Nederland. Met man en macht en vele vrijwilligers is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het startklaar maken van de baan.

Wethouder sport & cultuur van de gemeente Maashorst, Harold van den Broek, opent de baan. Na de opening volgt een demonstratie van de targetsprint en de zomerbiatlon. Na de demonstratie nodigt de vereniging iedereen uit om zelf de targetsprint of zomerbiatlon uit te proberen of om deel te nemen aan een vriendschappelijke wedstrijd.

Targetsprint en biatlon
De targetsprint en de zomerbiatlon zijn een combinatie van hardlopen en schieten. In de wintermaanden wordt er bij de biatlon gelanglauft op de baan in combinatie met schieten (winterbiatlon). Targetsprint en biatlon vereisen een goede schiettechniek en fysieke fitheid. Wat de targetsprint en biatlon zo bijzonder maakt, is de uitdaging om na het hardlopen of langlaufen - als de hartslag hoog is en de ademhaling snel – het geweer zo stil mogelijk te houden om goed te kunnen schieten.

Aanmelden
Wil je de targetsprint of zomerbiatlon uitproberen, deelnemen aan de vriendschappelijk wedstrijd of wil je gewoon komen kijken tijdens de opening op 11 mei, meld je dan aan vóór 1 mei via pr@bedaf.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant