Afbeelding
Foto: Peter Noy

Bijna 78.000 euro subsidie voor multifunctionele upgrade MuzeRijk

Algemeen 882 keer gelezen

UDEN | Het college van Maashorst heeft ingestemd met een investeringssubsidie van 77.800 euro voor Stichting MuzeRijk, om de verbouwing van de keuken en flexibele wanden in het ontmoetingsplein mogelijk te maken. De verbouwingen starten naar planning in juni.

Stichting MuzeRijk wil met deze aanpassingen MuzeRijk meer toekomstbestendig maken. Het gaat daarbij om het aanpassing en uitbreiding van de centrale keuken en het vervangen van vaste wanden voor flexibele paneelwanden. Voor de gehele aanpassing is een bedrag van 234.100 euro beschikbaar. Naast de subsidie van de gemeente heeft stichting MuzeRijk middels fondsenwerving en een bijdrage van Area middelen binnengehaald. Ook maken ze gebruik van haar eigen opgebouwde reserveringen.

Kansen nieuwe keuken 
Stichting MuzeRijk heeft al sinds enkele jaren een eetpunt, waar wijkbewoners tegen een schappelijke prijs samen met elkaar kunnen eten. In de huidige pantrykeuken kan het eten alleen worden opgewarmd en is er geen mogelijkheid om het vers te bereiden. Uit een onderzoek in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) kwam naar voren dat het vers bereiden van een maaltijd kan leiden tot meer eters. Met de komst van een volwaardige keuken waar zelf gekookt kan worden door wijkbewoners samen met bijvoorbeeld leerlingen van het kindcentrum in MuzeRijk, wordt gezien als een interessante kans die ook nog eens kan bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid en armoede.

Samenwerking 
De gemeente is samen met Stichting MuzeRijk opgetrokken in de uitwerking van dit plan, om zo de beoogde verbouwing goed voor te bereiden. Het doel van deze verbouwing is om het ontmoetingsplein multifunctioneler in te zetten. Door de vaste wanden van de vergaderruimte te vervangen voor flexibele paneelwanden worden de ruimtes multifunctioneler.
Wethouder Harold van den Broek: “De aanpassingen zorgen voor meer gebruiksmogelijkheden van het ontmoetingsplein en dat komt ten goede van de leefbaarheid van de inwoners in Bitswijk. Een boost voor de toekomstbestendigheid van Muzerijk.” De verwachte opleverdatum is 22 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant