Pia Douwes speelt Callas. (foto: Roy Beusker Fotografie)
Pia Douwes speelt Callas. (foto: Roy Beusker Fotografie) Foto: Roy Beusker Fotografie

Voorstelling ‘Masterclass’: een verrassing voor alle moeders

Kunst en cultuur 289 keer gelezen

UDEN | Het is zondag Moederdag. De voorstelling Masterclass is een aanrader om met jouw moeder te bezoeken. Van divagedrag en artiestendom, onvoorwaardelijke passie voor muziek en het kiezen tussen haar carrière of foute mannen; het levensverhaal van operaster Maria Callas wordt vertaald naar een indrukwekkend toneelstuk door Pia Douwes in Markant Theater Maashorst op woensdag 15 mei om 20.15 uur.

In de Broadway-sensatie Masterclass confronteert operaster Maria Callas genadeloos drie van haar studenten met hun muzikale tekortkomingen. De voorstelling heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Nu kruipt Nederlands grootste musicalvedette, Pia Douwes, in de huid van Callas op het podium van Markant in Uden. Douwes, bekroond met de Oeuvre Prijs op het Musical Awards Gala 2022, wordt geprezen om haar inzet voor talentontwikkeling en haar ruim 30 jaar ervaring aan de internationale top, waaronder rollen in producties als Cats, Les Misérables en Evita. Met meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van studenten aan grote musicalopleidingen in Europa, is ze perfect voorbereid op deze rol. Masterclass krijgt ook aandacht in Nederland, met een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en selectie voor het Theaterfestival.

Tickets
De woensdag na Moederdag is een mooie gelegenheid voor theaterliefhebbers om te genieten van deze meeslepende voorstelling. Tickets kosten 28,50 euro (excl. 1,95 euro ticketkosten) en zijn online te reserveren via www.markantmaashorst.nl, telefonisch via 0413 256 110, of aan de balie van het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant