Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Ombouw rotonde Velmolenweg bijna van start

Verkeer en vervoer 3.425 keer gelezen

UDEN | Maandag 13 mei start de ombouw van de rotonde Velmolen. Dit duurt tot eind september. In de zomer - de periode in de bouwvak - en tijdens de kermis wordt er niet aan de weg gewerkt. De eerste werkzaamheden vinden in de nachten plaats.

Iedere dag van maandag 13 mei tot en met zaterdag 8 juni zijn gedeeltes van de N264 en Velmolenweg tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. De N264 is volledig dicht tussen de Karrevracht en Industrielaan. De Velmolenweg is dicht tussen Vijverlaan en N264. De Verlengde Velmolenweg is dicht tussen de Graveur en de N264.

Volledige afsluiting eind mei
Om de huidige betonnen rotonde inclusief het middenstuk ‘de berenkuil’ te slopen, wordt de N264 vervolgens eind mei vier dagen volledig afgesloten. Van woensdag 29 mei 20.00 uur tot en met maandag 3 juni 06.00 uur kan je op de N264 niet terecht tussen de Karrevracht en Industrielaan, op de Velmolenweg tussen de Vijverlaan en N264, en op de Verlengde Velmolenweg tussen de Graveur en N264.

Fietsers
Tijdens de werkzaamheden is vrijwel altijd één van de fietstunnels onder de N264 door beschikbaar. Het kan zijn dat deze tijdens het slopen toch tijdelijk moet worden afgesloten. Als dit zo is wordt dat via de BAM projectenapp gecommuniceerd. Ter plaatse is dan een omleiding ingesteld.

Tijdelijke langgerekte rotonde
Om goed te kunnen werken legt BAM een tijdelijke langgerekte rotonde (ovonde) aan om het werkgebied heen. Zo kan op bovenstaande aantal (nacht)afsluitingen na het verkeer gewoon gebruik blijven maken van de N264-Velmolenweg. Om het verkeer over deze bijzondere rotonde zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt gevraagd bij het oprijden en verlaten van de rotonde richting aan te geven. De gehele tijdelijke weg geldt namelijk als één langgerekte rotonde. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant