Een foto uit het archief van de Udense ponyclub.
Een foto uit het archief van de Udense ponyclub.

Udense Pony Club (UPC) organiseert een reünie

Algemeen 871 keer gelezen

UDEN | Zeven oud-leden van de Udense Ponyclub doen een oproep voor een reünie voor alle leden, bestuursleden, commandanten en vrijwilligers van de ponyclub. Ze willen op deze manier leden van het eerste uur - de club is opgericht in 1968 - en alle leden daarna op zaterdag 2 november uitnodigen.

door Henk Lunenburg

De ponyclub was gehuisvest op de Slabroekseweg in Uden. Het oefenterrein lag voor de nishut. (clubgebouw). Vaak waren meer kinderen uit één gezin lid van de club en deden de ouders veel vrijwilligerswerk. De club kenmerkte zich dan ook door een grote samenhorigheid. Men kon lid worden vanaf je 8e jaar en veel leden bleven tot hun 18e jaar aan de ponyclub verbonden. Elk seizoen werd deelgenomen aan concours, rayonwedstrijden in de omgeving. Dit was een gezamenlijke activiteit waar iedereen bij betrokken was. Pony’s en ruiters vertrokken gezamenlijk naar deze wedstrijden waar die dag achttal, individuele dressuur en springwedstrijden werden gereden met als hoogte punt de parade met alle verenigingen op het hoofdterrein voor een gezamenlijke prijsuitreiking. De Udense Ponyclub organiseerde jaarlijks een concours en een ponykamp. Het was een week waar veel ruiters zich op verheugden.

Veel herinneringen, foto’s en bewegende beelden zijn nog bewaard gebleven en zullen te zien zijn op de reünie die gehouden wordt op zaterdag 2 november. Opgeven (zonder partner) is mogelijk via reunieupc@gmail.com. Doe dit vóór 1 augustus. Ook voor vragen en of het aanleveren van foto’s filmpjes mag dit adres gebruikt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant