Afbeelding

Boekelaren en Udenaar houden fietstocht voor KWF

Human Interest 1.455 keer gelezen

BOEKEL/UDEN | Op 6 juni vindt de jaarlijkse beklimming van de Alpe d’Huez plaats waarbij geld wordt opgehaald voor het KWF. Dit jaar doen de Boekelse Frank Biemans, Christel en Alfred van den Boogaard en Edwin Somers uit Uden mee. Om zoveel mogelijk geld op te halen, organiseren de vier een fietstocht door de regio op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei.

Zoals helaas velen anderen hebben de initiatiefnemers in hun directe nabijheid te maken gehad met de ziekte kanker. De moeder van Frank en (schoon)zus van Alfred en Christel overleed 2 jaar geleden aan de ziekte. Bij Edwin werd 5 jaar geleden lymfeklierkanker geconstateerd, waar hij van is genezen. Om zoveel mogelijk mensen te laten genezen van deze ziekte is jaren geleden gestart met de beklimming van de ‘Hollandse Berg Alpe d’Huez’ met als doel om heel veel geld op te halen voor het KWF. Op de eerste donderdag van de maand juni gaan 5000 fietsers en wandelaars deze uitdaging aan.

Fietstocht
Om geld in te zamelen voor het goede doel, kan je op 9 mei meedoen met een fietstocht. Er zijn twee routes uitgezet: eentje van 66 kilometer en eentje van 36 kilometer. Starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur bij Coolfeestje aan de Frontstraat 1n in Uden, of bij Alfred en Christel aan de Bosberg 69 in Boekel. Bij beide routes is halverwege een pauzeplaats ingericht waar wat lekkers genuttigd kan worden. Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Het inschrijfgeld is inclusief één consumptie, te besteden na voltooiing van de gekozen route. Al het opgehaalde geld wordt gedoneerd aan het KWF.

Rechtstreeks doneren
Rechtstreeks doneren kan ook op de persoonlijke pagina’s van Frank, Christel, Edwin en Alfred:
www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/EdwinSomers, FrankBiemans, ChristelBoogaard of AlfredBoogaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant