Er wordt maandagmiddag keihard gewerkt op festivalterrein De Roost.
Er wordt maandagmiddag keihard gewerkt op festivalterrein De Roost. Foto: DIONALBOUTS
+ FOTO’S

Het terrein van 7th Sunday Festival en Harmony of Hardcore is een flink stuk groter dan vorig jaar

Algemeen 1.726 keer gelezen

ERP | Het terrein van 7th Sunday Festival en Harmony of Hardcore is een flink stuk groter dan vorig jaar. Desondanks blijft het bezoekersaantal hetzelfde: 45.000 mensen per dag. “Je hebt als bezoeker dus meer ruimte”, concludeert Geertje van Zoggel, pr-chef van organisator Par-T. Harmony of Hardcore op zaterdag 18 mei is al maanden volledig uitverkocht, voor 7th Sunday Festival op zondag 19 mei gaan momenteel de laatste kaarten over de toonbank.

Er wordt maandagmiddag keihard gewerkt op festivalterrein De Roost tussen Erp en Keldonk. Op verschillende plekken zijn ontblote mannen bezig met het bouwen van podia en barretjes. “Het is warm vandaag, hopelijk wordt het dit weekend ook een beetje aangenaam”, zegt Van Zoggel. 


De vlaggen hangen al.

Ze vertelt dat de werkzaamheden goed verlopen, alles ligt nagenoeg op schema. Het terrein is iets anders ingedeeld dan vorig jaar. Van Zoggel: “We voeren ieder jaar een aantal veranderingen door, maar geen rigoureuze wijzigingen. De Mainstage en de Hard Nature tent bevinden zich eigenlijk altijd op dezelfde plek. Dus het blijft een ontdekkingstocht, zonder dat je volledig in de war raakt.” 

Secret stage
In totaal zijn er negentien area’s plus een secret stage van Kamping Kitsch Club, in de buurt van één van de vijf toiletgroepen. “Over toiletgroepen gesproken”, lacht Van Zoggel. “Vorig jaar hadden we voor het eerst vijf toiletgroepen, eentje daarvan werd er echter opvallend weinig gebruikt. Wat bleek nu, we waren vergeten om het bord ‘Toiletten’ op te hangen. Dat gebeurt ons geen tweede keer”, vertelt de pr-chef van Par-T terwijl ze naar een groot bord met daarop ‘Toiletten’ wijst.

Mainstage
De Mainstage is niet te missen. Het bouwwerk van 95 meter lang en 31 meter hoog is kleurrijk en brengt je meteen in de festivalstemming. Door de L-vormige viptenten aan de zijkanten word je als het ware naar binnen gezogen. Van Zoggel: “We hebben drieduizend vip-tickets per dag en deze zijn al lang en breed uitverkocht.”


Het was warm in Erp.

Dj Hardwell is zondag de grote afsluiter op Mainstage. Hij draait tot ongeveer 00.30 uur. Daarna wordt het festivalweekend traditioneel afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Allround festival
Het terrein is een aanzienlijk stukje groter. De beroemde berg (The Mountain) kan via drie trappen worden bereikt. Van Zoggel: “Club Seven hebben we verplaatst. Deze area komt om de hoek van de berg te liggen. Daar is ook een extra trap gerealiseerd. Sowieso is die hoek veel ruimer opgezet met onder andere de volgende stages: House of Wonders, Disco Snolly, Club 7 Alles Geven, Cantus Club Bizarre en dus Club Seven by SLAM! MixMarathon. Dat is de grootste wijziging ten opzichte van vorig jaar”, stelt Van Zoggel.
Midden op het terrein valt de grote technotent op. Ze vervolgt: “Overdag wordt er techno gedraaid, waarna er in de avond het populaire genre hard techno centraal staat. Zo willen we alle technoliefhebbers tegemoetkomen.” Ook de centraal gelegen Kris Kross Amsterdam tent en de Hard Nature zijn niet te missen. Naast de Hard Nature is een gloednieuwe area bijgekomen genaamd de Encore, Hardstyle Classics. Van Zoggel legt uit: “De naam zegt het al. Hier worden de hardstyle-hitjes van vroeger gedraaid. Voor de eerste keer in de geschiedenis van 7th Sunday hebben we twee van dit soort area’s.”


De werkzaamheden verlopen voorspoedig.

Veel festivals kiezen er voor om zich te richten op één of een paar doelgroepen, eigenlijk zoals Par-T doet op zaterdag tijdens Harmony of Hardcore. Dan komen er Hardcore-liefhebbers uit heel Europa samen op De Roost. Op zondag is er volgens Van Zoggel voor ieder wat wils. “7th Sunday Festival is echt een allround festival. Ik vind dat ook het leukste aan 7th Sunday. Het is zo ontzettend breed.”
Par-T heeft inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Daarom hebben ze dit jaar voor het eerst een prikkelarme ruimte ingericht. Soms moet je vanwege je handicap even op kracht komen om daarna weer lekker door te gaan. Daar is deze prikkelarme ruimte speciaal voor bedoeld.


Er zijn 24 barren verspreid over het terrein.

Verkeersupdates
Harmony of Hardcore is al maanden uitverkocht. Voor 7th Sunday zijn nog enkele tickets verkrijgbaar via: www.7thsunday.nl. Voor de laatste verkeersupdates is het verstandig om Mell te raadplegen. Deze chatbot geeft live-reisadvies. “Je krijgt een google-linkje met hoe je het beste kan rijden en waar je het makkelijkst kan parkeren. Mell is via onze website te bereiken”, besluit Van Zoggel. De timetable van 7th Sunday en Harmony of Hardcore.

Er wordt maandagmiddag keihard gewerkt op festivalterrein De Roost.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant