Angels Rule tijdens We Want More, met Marlies helemaal links. (foto: William Rutten)
Angels Rule tijdens We Want More, met Marlies helemaal links. (foto: William Rutten)

Van het Udens College naar het podium

Kunst en cultuur 2.005 keer gelezen

UDEN | Ze viert dit jaar haar 12,5 jarig jubileum als docent Duits op sector havo/vwo van het Udens college: Marlies Driessen. Maar naast haar baan als docent Duits is ze ook modestylist en zangeres. En dat laatste doet ze al ruim 12 jaar in de groep Angels Rule, die verder bestaat uit de vocalisten Anneke Miggiels, Caroline Ermers, Roel Verheggen en pianist Robert Lemmens. De groep is al jaren een begrip in de regio Boxmeer-Venray: hun Sparkling Christmas concerten trekken daar jaarlijks bijna duizend bezoekers. 

Onlangs was Angels Rule te zien in het nieuwe SBS programma ‘We Want More’. “Roel had ons daar voor de grap voor opgegeven en we rolden door alle auditierondes heen”, vertelt Marlies over het televisieavontuur. “En dus stonden we in februari in een volle studio te zingen voor mensen als Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis, echt waanzinnig!”

Halve finale
Het bleek een schot in de roos, want ook de juryleden Henk Poort, Ali B en Andre Hazes waren onder de indruk. “Ze drukten allemaal op de ‘I-want-more-knop’ en voor we het wisten waren we door naar de halve finale,” glundert de lerares van het Udens College. “En na de uitzending van die eerste ronde in juli ontploften onze telefoons, zoveel reacties als we kregen.” De Covid-19 uitbraak gooide roet in het eten wat de opname van de halve finale betreft. “Uiteindelijk werd die begin juni opgenomen, maar zonder publiek in de studio”, vervolgt Marlies. “Het was vreemd, want je mist die vibe van het publiek en wij moesten tijdens het zingen ook op 1,5 meter van elkaar blijven staan.”

Theatershow
De jury was wederom lovend, maar een finaleplek werd helaas niet gehaald. Toch voelde de groep het totaal niet als verliezen: “We hebben voor ons gevoel alleen maar gewonnen, want door die landelijke aandacht gaat onze grote wens in vervulling: een eigen theatershow!”
En dus staat Marlies op zondag 11 oktober met Angels Rule op het podium van de theaterzaal van Markant. De groep zingt een breed repertoire aan popsongs in een meerstemmig jasje, van ‘Fix you’ en ‘Omarm’ tot ‘Soldier on’ en ‘Hard to say I’m sorry’. Daarbij worden ze naast hun pianist Robert ook begeleid door gitarist Maarten Jung. Marlies verheugt zich er op: “De ambiance van een theater is heel speciaal en het is voor ons als Angels Rule te gek dat we onze passie en muziek mogen delen met een nieuw publiek.”

Informatie
‘Wings’ van Angels Rule staat zondag 11 oktober om 14.30 uur in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 16,50 euro en zijn te koop via de website www.markantuden.nl of de website van de groep zelf: www.angelsrule.nl.

Uit de krant