VVN roept ouders en kinderen op om lopend of op de fiets naar school te komen.
VVN roept ouders en kinderen op om lopend of op de fiets naar school te komen.

Proef voor veiligere verkeersomgeving bij KC De Vlonder

Verkeer en vervoer 993 keer gelezen

UDEN | Veilig Verkeer Nederland (VVN) start vanaf maandag 6 mei samen met de gemeente Maashorst en de buurt Heufkens in Uden een proef van 4 maanden om de verkeersveiligheid rondom KC De Vlonder te verbeteren.

Bij aanvang van de samenwerking tussen KC De Vlonder en Veilig Verkeer Nederland (VVN) ervaart 62 procent van alle ouders de verkeerssituatie rondom de school als onveilig voor hun kind(eren). Dit komt met name door de verkeersdrukte bij het halen en brengen. Drukte bij basisscholen bij het brengen en halen van kinderen is een veelgehoord probleem. Daarom roept Veilig Verkeer Nederland (VVN) ouders en kinderen op: kom lopend of op de fiets naar school. Zo wordt de schoolomgeving veiliger en doen kinderen belangrijke verkeerservaring op. Door het toepassen van deze richtlijnen wilt VVN een bijdrage leveren aan een veilige schoolomgeving voor alle weggebruikers. VVN helpt gemeenten en scholen bij het veiliger maken van de schoolomgeving met het project VVN Veilige Schoolomgeving.

Feestelijke opening
In een gezamenlijke inspanning om de verkeersveiligheid rondom KC De Vlonder te verbeteren, ondertekent wethouder Harold van den Broek van de gemeente Maashorst het commitmentbord van de veilige schoolomgeving als eerste. Daarna wordt het circulatieplan door de leerlingenraad overhandigd aan de wethouder. Dit circulatieplan markeert een belangrijke stap naar een veiligere schoolomgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant