De vereniging heeft dit jaar een nieuw circuit.
De vereniging heeft dit jaar een nieuw circuit.

VHM Classic Motorraces Boekelse motorclub M.A.C Mova ‘83

Algemeen 1.165 keer gelezen

BOEKEL | Voor de 22e keer houdt motorclub M.A.C Mova ‘83 in Boekel komende zondag haar VHM Classic Motorraces voor historische en klassieke wegracemotoren. Na vele jaren het circuit te hebben gehad op de Burgt moest de club daar in verband met de uitbreiding van Boekel vertrekken en uitzien naar een alternatief. Die is gevonden op industrieterrein De Vlonder in Boekel.

M.A.C Mova ‘83 heeft daar een volwaardig circuit kunnen realiseren met een lengte van 1600 meter over strak en stroef asfalt. “Dus ideale omstandigheden om de motoren zo regelmatig als mogelijk rond te sturen”, aldus de vereniging.

Demo’s
Er zijn klassen van 50 cc tot en met 500 cc, zijspannen tot en met 1000 cc en voor echte nostalgie de pré 50 en 125 cc veteranen-klasse. De Kostwindergroep komt ook dit jaar weer een demonstratie geven met motoren van recentere bouwjaren. Bij de diverse demo’s doen een aantal leden van M.A.C. Mova ’83 mee. Als speciale gastcoureur komt Chris McGahan langs, viervoudig MANX GP winnaar op het eiland van Man. Chris zal rijden op dezelfde Hills Honda als waarmee hij toentertijd op Man reed.

Klassen
Na de verkenningsronden in de ochtend begint omstreeks 12.45 uur de eerste manche waar alle klassen aan de start komen en na de pauze rijden alle klassen nog een keer, dus volop gelegenheid om van alles te genieten. De toegang is zoals elk jaar gratis maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant