Afbeelding

Foto van vroeger: Burgemeester Buskensstraat tegenover Huishoudschool

Historie 1.191 keer gelezen

UDEN | We staan op 7 april 1970 in de Burgemeester Buskensstraat op de hoek met de Oudekerkpad. Aan de rechterkant, maar net niet te zien op deze foto, staat de Huishoudschool St. Anna. Tot op de dag van vandaag heeft dat gebouw een onderwijsfunctie als onderdeel van het Udens College.

Wat zien we wel op de foto: een aantal oudere en nieuwere en kleinere en grotere huizen. Op een bewonerslijst uit 1967 treffen we o.a. de familienamen Daverveld, Broeksteeg, Van Hoogstraten, de weduwe Van Son-Bressers (1886-1968) met haar dochter en schoonzoon Vialle. Verderop worden Van der Aa en Van Ras genoemd. Net links van de lantaarnpaal herkennen we het pand van assurantiekantoor van A.M. van der Heijden. Daarnaast woonde Van den Hoogen, die de oudere Udenaren beter kennen als Toon Kont.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant