Afbeelding

Bekerduel UDI'19 – Stedoco kleurt rood

Voetbal 51 keer gelezen
UDEN – De tricolores van trainer Bas Gösgens zijn het serieuze gedeelte van de voorbereiding slecht begonnen. Tegen zaterdaghoofdklasser Stedoco uit uit Hoogblokland en Hoornaar werd er met 1-3 verloren. Gösgens haalde het einde niet toen hij zich ergerde aan de Stedoco grensrechter Freddie Huismans die zijn liefde voor de club wel heel opvallend via zijn vlag vertaalde. Scheidsrechter Van de Rest trok direct rood voor de UDI-trainer. In het tumult na afloop kreeg Hofmeijer wegens praten zijn tweede geel en dus rood.

[image=231854]

De kaarten van Hofmeijer zullen geen gevolgen hebben voor de competitie omdat dit apart als beker wordt behandeld. Die van Gösgens wel omdat het hier een directe rode kaart betreft, althans zo luiden de berichten voor wat het waard is. Gevoetbald werd er ook nog op Parkzicht. Bij UDI ontbraken vandaag de beide buitenspelers en dus werd er weer gestart met een 4-4-2 met Seddiqi en Wassenberg als diepste spelers en van Schijndel en Tuithof hangend aan de zijkanten. De bezoekers namen het voortouw op de latere winst middels een fel bestreden treffer van Willem Looijen die in vermeende buitenspelsituatie door mocht gaan. Scheidsrechter Van de Rest vond van niet en keurde het doelpunt goed. In het tumult kreeg Gösgens rood en kon naar de tribune. Hofmeijer ontving zijn eerste geel en ook keeper van Hoeij werd van deze kleur voorzien.

[image=244166]

Sam Versluis
In de tweede helft een feller UDI’19 en er kwamen kansen ook voor de Udense ploeg. Eerst was het Seddiqi die een vrije kopkans kreeg, maar ruim naast mikte. Enkele minuten later werd Wassenberg aangespeeld en vocht zich langs twee tegenstanders, maar zijn schot ging rakelings naast. En dan waren het toch de gasten die de voorsprong verdubbelden. Met een fraaie vrije trap van ex JVC-Cuijk speler De Kruik werd het 0-2. Als het in de zestigste minuut door Sam Versluis 0-3 wordt is het over en uit met de tricolores. Nick van Dijk mocht op aangeven van Joep van Geelkerken tegenscoren, maar dat kon de pijn in Uden nauwelijks verzachten. Dinsdag speelt UDI’19 niet omdat tegenstander TEC nog KNVB-beker verplichtingen heeft. Zaterdag volgt de uitreis naar LRC in Leerdam.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Rob Zegers (80. Robin van Cuijk), Nick van Dijk, Matthias van Zanten, Anwar Tuithof (64. Hakop Aslamjan), Randy Hofmeijer, Joep van Geelkerken, Bart van Schijndel, Sam Wassenberg en Mustafa Seddiqi. (data UDI’19 website)