Afbeelding

4G: Boekel Sport stevig op kop

Voetbal 24 keer gelezen
BOEKEL – Met maar liefst 5-1 maakte ook Mariahout kennis met de plannen van Boekel Sport. Volkel verloor nipt bij Boskant, dat lekker bijblijft zo. VOW kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen ELI.

[image=238609]

Volkel ging wat knullig de boot in bij Boskant. Bovendien zat na afloop de erg makkelijk gegeven en onverklaarbare strafschop de rood-witten bijzonder dwars. Ruud Verstegen had in de zesde minuut wedstrijd alle pech dat zijn bal door een Boskant verdediger van de lijn werd gehaald. In de veertigste minuut kwamen de Volkelnaren toch op voorsprong. Stijn van Cuijk kreeg hierbij alle hulp van de Boskant-doelman. Zijn schot werd door het bekende ‘polletje’ van richting veranderd waarbij keeper Bouwens zich lelijk verkeek. Na rust was er een hoofdrol voor scheidsrechter Clijsen. De arbiter van dienst wees tot verbazing van zowel Boskant als Volkel in de 59e minuut naar de strafschopstip. Edo Brans verzilverde de pingel naar 1-1. Ron van Uden kogelde voor Boskant op de paal, maar in de 84e minuut viel toch het doek voor de bezoekers. Maikel Merks stuurde Pieter van den Warenburg alleen op doelman Tomek Kuijpers af wat 2-1 betekende. Volkel probeerde het nog wel met lange halen, maar die bleven zonder succes.

[image=238664]

VOW wil weg van de gevarenstreep
VOW kwam tegen ELI niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Trainer Han van Rosmalen: “We hadden niet meer verdiend. ELI nam het initiatief en daar hadden we het best moeilijk mee. Dit was een heel ander ELI als waar we zo lekker van wonnen destijds in Lieshout. We hebben in ieder geval een puntje om boven die gevarenstreep weg te blijven. Volgende week hebben we de derby tegen Mariahout.” Jacky van der Ende scoorde in de vierde minuut wedstrijd al de 0-1 voor ELI. De bezoekers bleven sterker maar kwam niet tot scoren. Na rust kreeg VOW wat meer grip op de wedstrijd wat in de 62e minuut uitmondde in de 1-1 van Ruud van Asseldonk. Van Rosmalen: “Ik ben blij dat Ruud er weer bij is. Het was zijn eerste wedstrijd na de winterstop.”

[image=98161]

Valse hattrick Sjoerd Vogels
Boekel Sport had geen kind aan Mariahout. Sjoerd Vogels bepaalde in de 4e en 37e minuut de stand op 2-0 waarna de bal uit een scrimmage in het Boekelse doel verdween en de ruststand 2-1 werd op De Donk. Vijf minuten na rust was het Teun Wiendels die het verschil weer op twee doelpunten bracht. Vogels maakte zijn valse hattrick vol naar 4-1 en het laatste woord was voor Noud van Stiphout", die de eindstand op 5–1 bepaalde.

Stiphout Vooruit 'angstgegner' voor Avesteyn
Avesteyn lijkt het spoor even bijster. Na het puntverlies vorige week bij Vorstenbossche Boys, lieten de Dinthenaren zich in eigen huis verrassen door Stiphout Vooruit. Bob Klaassen gaf zijn team in de dertigste minuut een 0-1 voorsprong waarna Nigel Parr in de tweede helft de 0-2 eindstand op het Dintherse scorebord bracht. Antwan van Rijn, trainer van Avesteyn: “De nederlaag doet zeker pijn, maar het puntenverlies vorige week in Vorstenbosch, daar heb ik meer problemen mee. Stiphout Vooruit verliest nooit van Avesteyn kreeg ik te horen. We hebben ook de uitwedstrijd ruim met 4-1 verloren. Nou wil ik niet de zeurtrainer uithangen die verloren heeft, maar aan beide doelpunten zat wel een lucht van buitenspel en dat vond ik niet alleen. Het is niet anders, we moeten ons weer hervinden. Wie weet volgende week al bij ELI.”