UDI'19 op jacht naar een doelpunt in de derby tegen Blauw Geel'38 van vorige week.
UDI'19 op jacht naar een doelpunt in de derby tegen Blauw Geel'38 van vorige week. Foto: Voetbal-shoot.nl
derde divisie

O.S.S.’20 en Blauw Geel’38 naar Noord-Holland en wie gaat de goals maken bij UDI’19?

Voetbal 1.325 keer gelezen

UDEN | Met slechts twee punten uit vijf wedstrijden beleeft UDI’19/CSU nog geen fijne terugkeer op het op één na hoogste amateurniveau. Voor de magere oogst zijn genoeg redenen te bedenken, maar de grootste is toch wel het ontbreken van doelpunten. Met drie goals zijn de Udenaren tot op heden de minst scorende ploeg in de Derde Divisie Zondag.

Voorafgaand aan het seizoen sprak UDI’19-voorzitter Wim Scheen vol trots het vertrouwen uit in de selectie waarmee Lodewijk de Kruif aan het seizoen moest beginnen. Met oud-prof Jordie van der Laan werd de selectie daarna echter nog versterkt. De meest besproken Udinaar van het huidige seizoen is Jan van de Haterd. De van HVCH overgekomen nieuweling eist bijna wekelijks de hoofdrol op, maar zijn efficiency zal omhoog moeten, want zowel tegen Blauw Geel’38 (1-2 verlies) als tegen Gemert (0-0) had Van de Haterd (vaker) kunnen en misschien wel moeten scoren. Hetzelfde geldt overigens voor Jeroen van Schoonhoven, die ook al meerdere kansen dit seizoen om zeep heeft geholpen en wiens teller na vijf duels nog op nul staat.
Tel daarbij het onfortuin (vroege rode kaarten) op dat UDI’19 - vooral door eigen schuld - overkwam tegen VVSB en GVV Unitas en de redenen voor de slechte seizoenstart zijn bekend. Laat onverlet dat het crisis is als er zondag niet wordt gewonnen van DEM. De Noord-Hollandse equipe is een stevige middenmoter en won afgelopen zondag nog redelijk eenvoudig van O.S.S.’20 (3-1). DEM incasseerde echter ook al tien treffers. Het moge duidelijk zijn waar de mogelijkheden liggen voor UDI, dat vertrouwen kan putten uit het redelijke veldspel in de eerste helft tegen Gemert.

Blauw Geel’38 treft koploper
Blauw Geel’38 speelt uit tegen ADO’20. De Veghelnaren kunnen hun borst natmaken, want ADO’20 is met dertien punten uit vijf wedstrijden nog ongeslagen en de koploper. Doelman Jordy Zielschot moet het duel in Heemskerk aan zich voorbij laten gaan na zijn rode kaart tegen UNA (0-4 verlies) van afgelopen zondag. Die rode kaart was de kentering in een duel waarin Blauw Geel’38 aanvankelijk niet de mindere was, maar in de slotfase alsnog tegen een flinke zeperd aanliep. Vooraf zal trainer Niels van Casteren tekenen voor een puntje tegen de grootste titelkandidaat in deze divisie.

Eerherstel O.S.S.’20 in Amsterdam?
De nederlaag tegen DEM afgelopen zondag was een streep door de rekening voor O.S.S.’20, dat uitstekende zaken had gedaan bij winst. Roy de Haan zal zijn mannen ongetwijfeld op scherp zetten voor de volgende trip naar Noord-Holland, waar ditmaal JOS Watergraafsmeer wacht. De Amsterdammers bevinden zich in de ‘gevarenzone’, mede door achttien(!) tegendoelpunten in de laatste drie duels. Normaliter moet deze tegenstander geen problemen opleveren voor O.S.S.’20, maar JOS won eerder bij Gemert en pakte thuis een puntje tegen Blauw Geel’38. Van onderschatting zal dus evenmin sprake zijn.

Uit de krant