Jacques en Rianne.
Jacques en Rianne.

Udenaar met ‘Explosie van Vrijheid’ in Garnizoenskerk

Kunst en cultuur 507 keer gelezen

REGIO | Kunstenaars Jacques Versteeg uit Uden en Rianne van der Steen uit Oss exposeren van 25 tot 28 april en van 2 tot 4 mei in de Garnizoenskerk aan de Servetstraat 1 in Ravenstein. De feestelijke opening vindt komende zondag plaats om 15.00 uur.

Kunst en mode zijn sinds mensenheugenis met elkaar verbonden. De tentoonstelling ‘Explosie van vrijheid’ toont hoe creativiteit een tastbare vorm heeft gegeven aan hedendaagse, onderhuidse zorgen. Hoe geven mode en kunst uitdrukking aan emoties in een gezamenlijke tentoonstelling? Zoals angst of verlangen? Op welke wijze gaan hun werken die afzonderlijk van elkaar zijn vorm gegeven met elkaar in dialoog?

Versteeg en Van der Steen hebben een selectie gemaakt uit hun huidige werk en deze stukken met elkaar in verband gebracht zodat de werken met elkaar gaan communiceren. Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door een gouden drol, geschapen door Versteeg als oproep tot nadenken van de situatie in het hier en nu. Oprechtheid verwerken vanuit gevoel is essentieel voor het werk van de Udenaar. Daarbij staat de mens altijd centraal. Zijn werk gaat daardoor over angst, kwetsbaarheid, vergankelijkheid, agressie maar ook over de liefde. Het kan hard en confronterend zijn, teer en breekbaar. Schilderen betekent voor Versteeg het gevecht aangaan met het materiaal om het beeld zover te krijgen dat het klopt bij zijn gevoel, in harmonie met geluk al is dat maar een fractie van vrolijkheid. Versteeg hoopt met zijn werk mensen te verleiden: ‘Kijk naar het licht daar. Daar in de verre verte door de bomen, grassen en over het strand. Zie jij dat licht daar ook?’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant