Vorig jaar werd er lekker gesnuffeld tussen alle spulletjes. (foto: Henk Lunenburg)
Vorig jaar werd er lekker gesnuffeld tussen alle spulletjes. (foto: Henk Lunenburg)
OVERZICHT

Oranje boven! Wat is er allemaal te doen in de regio op Koningsdag?

Algemeen 4.900 keer gelezen

REGIO | Zaterdag is het weer Koningsdag. Wat staat er allemaal op het programma in regio?

In Uden kun je traditiegetrouw tussen 06.00 en 16.00 uur op de Vrijmarkt door het centrum je spullen aan de man brengen en rondsnuffelen tussen alle rijk uitgestalde kleedjes. Ook op het Mondriaanplein mogen spullen verkocht worden. Op de Markt is er de Koningsmarkt. Deze kleine markt van kooplieden is geopend van 08.00 tot 17.00 uur. De Markt, Marktstraat, Nieuwe Markt en het Mondriaanplein zijn deze dag afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers. In de ochtend worden uiteraard de gedecoreerden ontvangen in het gemeentehuis. De (meeste) winkels in het centrum van Uden zijn met Koningsdag van 09.30 tot 17.30 uur geopend.

Zoals elk jaar wordt in Markant Theater Maashorst van 12.30 tot 16.30 uur de KinderKoningsfeesten georganiseerd door het Oranjecomité. Kinderen (tot en met groep 6) beleven een leuke middag met diverse leuke spellen en de ouders kunnen zich vermaken met een drankje aan de bar. Toegang is gratis.

Feesten kan tijdens de Koningsfeesten in het Bevrijdingspark. Tussen 13.00 en 23.00 uur kan je onder andere optredens van Jody Bernal, coverband Starstruck, en DJ-formatie Effe Serieus bekijken en beluisteren.

Volkel
In Volkel is er weer een versierde fietstocht om 11.00 uur. De start is bij jeugdhuis De Sprong. Om 12.00 uur is de prijsuitreiking in het Dorpspark Volkel, waar om 12.30 uur de zeskamp wordt geopend. Dit duurt tot 18.00 uur. Met een recordaantal deelnemers belooft het een mooie dag te worden.

Odiliapeel
Koningsdag begint in Odiliapeel om 10.10 uur met een loop voor de jeugd van zo’n 2,5 km. Aansluitend volgt de Koningsloop van 5 of 10 km voor de volwassenen. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur is de start van de fietstocht. De fietstocht is ongeveer 25 kilometer en gaat door de omgeving van Odiliapeel. Vanaf 14.00 uur is er volop vertier op het Terraveenplein. Kinderen kunnen zich vermaken met een klimrots, diverse spelletjes en knutselactiviteiten. Daarnaast is er ook weer het traditionele Panna-voetbaltoernooi. Binnen in de tent worden de gedecoreerden in het zonnetje gezet onder de muzikale begeleiding van Muziekvereniging Sint Marcellus. Als het officiële gedeelte is afgesloten, is het podium voor coverband Pokey & the Headlights.

Zeeland
Stichting Jeugdbelangen organiseert de jaarlijkse ‘Oranjespelen’ op en rond het Kerkplein in Zeeland. Met een gezellig terras, kleedjesmarkt, dorpspicknick, muziekbingo, peuter- en kleuterplein, springkussens, obstacle run, klimwand en LegoMaster Event is er weer vanalles te doen voor jong en oud. Er is live muziek van one-man-band Gertwin, demonstraties, een boekpresentatie, en ga zo maar door. Het dorpshuis is geopend vanaf 11.00 uur.

Reek
In Reek kun je genieten tijdens het stREEKfeest. De organisatie is in handen van Stichting Evenementen Reek (SER), ondersteund door een groot aantal vrijwilligers. Je kunt in de avond vanaf 19.30 uur genieten van DJ’s en band als The ABBA Tribute en Baby Blue.

Schaijk
Ook in Schaijk kunnen kinderen om 10.15 uur vanaf basisschool De Regenboog meedoen met een versierde fietsoptocht. Bij sportpark DAW is een spelcircuit uitgezet. Die festiviteiten duren tot ongeveer 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant