Afbeelding

Foto van vroeger: de Burgemeester Buskensstraat in 1970

Historie 1.548 keer gelezen

UDEN | We zijn terug in de Burgemeester Buskensstraat op een zonnige dag in april 1970. In 1987 hebben de deze huizen plaats gemaakt voor een appartementencomplex en een parkeerterrein.

Vroeger noemde men deze omgeving aan de rand van het dorp ’t Veld. Wel zien we hier in vroeger tijden al meerdere eenvoudige arbeidershuisjes. Cornelis Laurens Buskens is in 1883 geboren in Gemert en was burgemeester van Uden van 1929 tot 1942.

Eigenlijk is het best vreemd dat er in de voormalige gemeente Uden maar twee straten vernoemd zijn naar een oud-burgemeester. En dan durf ik ook nog te zeggen dat de Burgemeester Thijssenstraat een straat is die de naam van de burgemeester geen eer aan doet.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant