Avesteyn - Nulandia.
Avesteyn - Nulandia.

Einde aan spannende titelstrijd tussen Nulandia en Avesteyn

Voetbal 290 keer gelezen

Nulandia en Avesteyn waren in een bijzonder spannende strijd verwikkeld om het kampioenschap in de vierde klasse F. Nu de KNVB dinsdagavond heeft besloten dat de competities per direct zijn beëindigd, is er dus geen kampioen en promoveert en degradeert er niemand. We spraken Nulandia-trainer Marc van Delft en Hugo van de Sande namens Avesteyn.

Als we Marc van Delft spreken, zit hij met wisselende gevoelens. "De gezondheid van mensen is het belangrijkst. We willen natuurlijk dat iedereen om ons heen gezond blijft en dat we elkaar weer kunnen zien bij bijvoorbeeld Nulandia. Maar als sportman is het wel zuur dat we niet meer hoeven te voetballen en dat er een einde is gekomen aan de titelstrijd. Jammer voor de jongens, maar ook voor de club die alle voorwaarden heeft gecreëerd zodat wij de stap omhoog zouden kunnen maken. Niet dat we de titel al op zak hadden, maar samen met Avesteyn was er wel een mooie strijd." Hij vervolgt: "Ik ging lang uit van dit scenario, totdat in België het nieuws naar buiten kwam dat alle koplopers promoveren en hekkensluiters degraderen. Daar heeft de KNVB niet voor gekozen, maar eigenlijk kan de voetbalbond het bij geen enkele keuze voor iedereen goed doen. Voor ons valt de beslissing nadelig uit en voor sommige ploegen gunstig." Volgend seizoen gaat Nulandia een nieuwe poging doen om kampioen te worden. "De meeste selectiespelers gaan door, maar een aantal ervaren jongens twijfelen. Misschien dat ze nu een jaar doorgaan om alsnog proberen kampioen te worden?"

Avesteyn

Hugo van de Sande hoopte dat de competitie gewoon uitgespeeld kon worden. "Maar gezien de berichten de laatste weken hadden we wel verwacht dat de competitie voortijdig zou stoppen. En dus kwam het nieuws niet onverwacht", aldus de trainer van Avesteyn. "Al het leed in de wereld staat in pril contrast met een eventueel kampioenschap of promotie. Wel had ik verwacht dat er ploegen zouden promoveren/degraderen. Hoe en in welke vorm, dat weet ik niet (waarschijnlijk de KNVB ook niet). Graag hadden we volgend seizoen in de derde klasse willen spelen, maar het mag niet zo zijn. Volgend seizoen weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Volgens de KNVB spelen we volgend seizoen weer in de dezelfde klasse en competitie en we moeten ons straks daar weer gewoon op richten. Voor nu moeten we zorgen dat we gezond blijven en een beetje op elkaar letten."

Vierde klasse F:
1. Nulandia 16-44
2. Avesteyn 16-43
3. Boxtel 17-35
4. VOW 14-28
5. SC Elshout 14-24
6. Wilhelmina 17-24
7. Boskant 15-23
8. WEC 14-19
9. Essche Boys 16-17
10. RKKSV 16-14
11. Vorstenbossche Boys 14-11
12. OSC'45 15-10
13. HHC'09 16-7
14. VCB 14-5

Uit de krant

Uit de krant