Reinald Boeren voor de kliksport microfoon eerder dit seizoen
Reinald Boeren voor de kliksport microfoon eerder dit seizoen Foto: Sceenshot interview

Reinald Boeren: 'Aan een gelijkspel in Uden hebben we niets'

Voetbal 671 keer gelezen

ROOSENDAAL – Gemert trainer Reinald Boeren is werkzaam voor SSNB (Sport Service Noord-Brabant). Boeren is daar als buurtschap coach werkzaam, maar dat is heel omvangrijk. Woont in Roosendaal maar is vaak bij zijn vriendin die in de buurt van Eindhoven woont. Gemert is zijn nieuwe club naar tevredenheid van beiden, maar er blijft altijd wel wat te wensen. Zondag kan de periodetitel worden binnengehaald bij winst op UDI'19/CSU.

Door: Peter Kuijpers

Rood Wit Willebrord was zijn voormalige club een vereniging met een eigen cultuur. Boeren kent de verschillen: "Zonder de club te kort te doen is de organisatie nu bij Gemert niet te vergelijken met die bij Rood Wit, met alle respect overigens, daarin is Gemert vele malen verder. Maar jij zal de cultuur van de club wel bedoelen. De mannen van Wout Wagmans en Wim van Est uit het verre verleden. Ik zal je dit zeggen ik heb daar nog nooit mijn team moeten motiveren op oppeppen. Jongens op die training ging het al zo fel en die kopjes stonden wel eens heel dicht tegen elkaar aan. Zondags was er maar een doel en dat was winnen. Bij Gemert doen we dat uit een solide organisatie en ook dat levert punten op."

4-3-3
De samenstelling van een team krijg je als nieuwe trainer vaak in je schoot geworpen. "Dat klopt gedeeltelijk. Gemert was nog niet zover. Ik ben zelf aanhanger van het 4-3-3 systeem, maar vind ook wel dat je spelers in hun kracht moet houden. Als je dan twee spitsen in je team hebt als Ralf Kemper en Thijs van Pol die moet je natuurlijk wel met elkaar kunnen laten voetballen. Daar hebben we wel enige aanpassingen in gemaakt om dan toch dichtbij de speelwijze van de club te blijven. Bij Rood Wit konden we Als ons het voetbal onvoldoende bracht  Kick en Rush spelen. Tegen Halsteren in de eerste wedstrijd ging dat niet goed en zochten we veel te snel voor de lange bal waar we alleen in absolute slotfase nog een kans kregen. In ben er van overtuigd dat er in onze selectie voldoende spelers rondlopen die op andere plekken zouden kunnen spelen."



Willem den Dekker in het eerdere duel tegen UDI'19/CSU in Odiliapeel

Willem den Dekker
De uit Erp overgekomen Willem den Dekker is een grote aanwinst voor Gemert. Opnieuw een staaltje van uitstekende scouting. Boeren: "Ja, Willem is echt een talent. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Hij is gekomen als aanvallende tien of flankaanvaller, maar nu opkomend in zijn rol als verdedigende middenvelder brengt hij altijd gevaar. Een echte box-to-box speler, die exact past in het plaatje van Gemert. Zondag heeft hij na zijn blessure alweer gespeeld met een mooi maskertje op." Zondag naar UDI'19 een van de mooiere affiches voor deze regio uit de Hoofdklasse, maar niet voor Boeren: "Ik heb dat gevoel niet zo. Dat komt ook natuurlijk omdat ik niet uit deze regio kom. Maar willen wij onze ambities waarmaken moeten we zondag gewoon winnen waar er bij winst misschien nog wel iets leuks in het vat zit. We hebben nog wat pijntjes, Joost Habraken is weer op de weg terug, dat ziet er goed uit. We kijken van week na week waar alles plots weer anders kan zijn. Het is belangrijk dat je een periode blessure vrij doorkomt dat bepaalt veel. UDI'19 zondag zijn de wedstrijden toch waar je het als voetballer voor doet. Ook voor de trainer, daar moet je van genieten ondanks dat ik niet van deze regio ben. Nogmaals winnen is belangrijk zondag aan een gelijkspel hebben we niets."

Mank
Gemert dat gaat als de bekende speer en zou bij winst zondag zomaar periode-1 binnen kunnen hengelen. Het is echter nog bloedspannend.  Maar liefst vijf ploegen komen nog in aanmerking voor periode-1 zondag. Het verschil is minimaal bij het zien van de standenlijst. De KNVB heeft inmiddels uitsluitsel gegeven over de resterende periodes. De tweede periode wordt niet gespeeld van speelronde 11 tot en met 20, maar van ronde 16 tot en met 30. Elk team speelt daarin veertien wedstrijden. De derde periode wordt vervolgens toegekend aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen. Na zondag worden ook alle wedstrijden die sva Papendorp speelde geschrapt waar wel de gegeven kaarten blijven staan. En natuurlijk wordt tevens de ranglijst dan gereset. De hardste lacher wordt vermoedelijk RKAVV dat gelijkspeelde in Utrecht en was het enige puntje wat sva Papendorp binnen kon halen. Wel jammer dat deze wellicht voorspelbare gebeurtenis de competitie in de Hoofdklasse tot mei opnieuw mank laat lopen. In het verleden zijn daar voorbeelden van te over. De clash zondag op Parkzicht wordt gefloten door Max Kok uit het mooie Maastricht. Kok zal om 14.00 uur de teams in beweging zetten.

Programma Hoofdklasse B:
Alphense Boys- Nuenen
Groene Ster- Unitas
Leonidas- VV De Meern
SV Meerssen- Halsteren
RKSV Minor- RKAVV
SVA Papendorp- IFC
UDI '19- VV Gemert
VC Vlissingen- VV Baronie

Stand Hoofdklasse B:
1. Gemert 9-21
2. Unitas 9-21
3. Baronie 9-20
4. Groene Ster 9-20
5. Halsteren 9-20
6. Nuenen 9-17
7. Meerssen 8-11
8. Alphense Boys 9-11
9. IFC 9-11
10. UDI'19 9-11
11. Vlissingen 9-10
12. Leonidas 9-8
13. Minor 9-8
14. RKAVV 9-7
15. De Meern 7-1
16. Papendorp 8-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant