Filipan (8) met rechts Thijs Findhammer van Attacus (Foto's: Peter Kuijpers)
Filipan (8) met rechts Thijs Findhammer van Attacus (Foto's: Peter Kuijpers)
+audio

Schotkracht Rotterdam is Attacus te machtig

Sport 259 keer gelezen

VEGHEL – Het Veghelse Attacus verloor vanavond met 83-95 van de reserves van Eredivisionist Rotterdam Basketbal. Vooral de makkelijk gegooide driepunters van de Rotterdammers waren met tijden pure wiskunde. Kobe Bryant grapte ooit bij Jay Leno in zijn show: "Als het schot niet lukte gooide ik stiekem mijn hand mee om te sturen" ,daar leek het vanavond van Rotterdamse kant verdacht veel op. Vooral Kaj Steehouwer van de Rotterdammers kegelde ze makkelijk binnen.

Door: Peter Kuijpers

Het was even wennen bij de eerste kennismaking met Attacus in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Kanjers die we niet meer terugzagen. Onder anderen Sjors Hoekema (gestopt) en Di Lucente (terug naar Italië)zijn er niet meer bij. Ook verfrissende nieuwe gezichten. Onder anderen Gert Jan Welten (met korte coup) maakte vanavond minuten in het eerste team. Tom van Haeren kwam van SPM Shoeters U24 en de Eindhovense point-guard Thijs Findhammer waar Thijs Dijksterhuis de stap van het tweede team maakte. Mark Bevers bleef aan de kant. De fysiotherapeut zal zichzelf beter moeten maken omdat hij donderdag op de training geblesseerd raakte.



Links Bart van der Horst met tegenover zich Joop Kok (Foto Peter Kuijpers)

Speels gemak
De Rotterdammers namen in het eerste kwart al snel een 1-6 voorsprong reden voor coach Paul van Asseldonk om zijn eerste time-out te plaatsen. Het hielp wel met dank aan Michiel Hamel die zijn bijsluiter (scoren van afstand) nog eens gestalte gaf en Attacus terugbracht naar 12-13, maar een paar steals en het ontberen van precisie werden resoluut afgestraft wat een 21-24 kwartstand te zien gaf. In het tweede kwart gooide Hamel zijn team voor het eerst op voorsprong met twee outside scores achtereen en was er met 27-24 voor het eerst voorsprong. Lang konden de Veghelaren niet genieten wanneer Steehouwer en Whitbread met speels gemak de bal door de ring mikte. Coach Van Asseldonk van Attacus: "Het feit dat deze gasten ook alle gelegenheid kregen om te score geeft ook reden tot nadenken. We zijn vanavond wel erg door het ijs gezakt. Hoogste tijd voor een evaluatie komende week" ,aldus een wat gepikeerde coach na afloop.



Zo doe je dat zegt Paul van Asseldonk, coach van Attacus Veghel

Succesje
Na rust maakte de gasten het snel af en werd het duidelijk voor alle getrouwen, die nog niet in grote getalen naar de Zwijsenhal waren gekomen, dat er voor Attacus niet veel te halen was vanavond. Met 57-73 aan het einde van het derde kwart was alle hoop op een succesje vervlogen. Van Asseldonk sloeg aan het wisselen en gaf Mart Janssen en Thomas van Sinten nog wat speelminuten. Veranderen deed het niet veel waar de 83-95 zege mee naar Rotterdam  ging.

Kwartstanden: 21-24, 24-26, 12-23 en 26-22

Gesprek Peter Kuijpers met Paul van Asseldonk
Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant