De Benjamins van RC Octopus. (Foto: Dennis van de Sande)
De Benjamins van RC Octopus. (Foto: Dennis van de Sande)

Toernooi Rugby Club Octopus groot succes

Sport 315 keer gelezen

UDEN | De nieuwe opzet voor het Rugby Club Octopus Pre-Season Tournament blijkt een direct schot in de roos te zijn. Twee dagen lang heeft men in Uden kunnen genieten van het rugby in al zijn facetten. Met de inzet en ondersteuning van vrijwilligers, sponsoren, buren en de Gemeente Uden, heeft de organisatie een evenement neergezet wat zeker vanaf deze editie bovenaan het lijstje van menig rugbyfan zal prijken.

Zaterdag werd het publiek werkelijk getrakteerd op prachtige wedstrijden. Na de poule fase, knock-out ronde en finales, zijn het twee Belgische clubs die aan de haal gaan met het eremetaal. Bij de dames is het Rugby Coq Mosan die in de finale te sterk blijkt te zijn voor RUS uit Utrecht. Met 2 toernooi overwinningen uit 3 deelnames, kunnen we de dames uit Berneau nu al rekenen tot de titelfavorieten van 2017. In een zinderende finale bij de heren, is het de Belgische ereklasser Rugby Club La Hulpe die de toernooioverwinning opeist. Tegenstander DSR-C uit Delft weet in de poulefase La Hulpe nog op een gelijkspel te houden, maar moet in de finale toch zijn meerdere erkennen in de Waalse opponent.
Zondag staat al vroeg in de ochtend het Octopus veld vol met jeugd rugbyers die hun start van de competitie komen maken in Uden. Het jeugdtoernooi staat vooral in het teken van het weer ontmoeten van teamgenoten, het wennen aan een nieuwe leeftijdscategorie en het opdoen van wedstrijdervaring. De gehele dag is vol overgave en enthousiasme gestreden op de velden in Park Moleneind. Winnaars? Die zijn er inderdaad in elke categorie. Maar de forse toename in het aantal aanmeldingen van de jeugdteams laat toch zien dat de grootste winnaar het rugby in Nederland is!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant