Afbeelding

Nationaal Ski Evenement bij Schans in Uden

Sport 68 keer gelezen
UDEN – Bij Ski- en Snowboardclub De Schans wordt zondag 20 maart het Nederlands Kampioenschap skiën op de borstelbaan voor zowel de jeugd als senioren gehouden. Op dezelfde dag vindt voor de eerste keer een nationaal Special Olympics ski- en langlaufevenement plaats. Ook worden spectaculaire demo’s verzorgd door snowboarders van Ski- & Snowboardclub De Schans.

[image=171398]

Tijdens het NK skiën komen in de categorieën jeugd en senioren de top van de Nederlandse baanskiërs aan de start. Bij de wedstrijden voor de jeugd, startend vanaf zondagmorgen 09.30 uur, strijden in de verschillende categorieën deelnemers van De Schans en andere regionale skiërs voor de eindoverwinning. Ook bij de wedstrijden voor senioren vanaf 13.00 uur is een aantal skiërs van De Schans actief, die zeker mee strijden om de prijzen.
Het nationaal Special Olympics ski- en langlaufevenement is een kampioenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. De ongeveer veertig deelnemers uit het hele land maken eerst een kwalificatierun, waarna er poules van zes tot acht sporters gemaakt worden zodat iedereen op zijn of haar eigen skiniveau strijdt om het eremetaal. Deze methode wordt ook wel het divisioningsysteem genoemd. Natuurlijk is het winnen bij Special Olympics wedstrijden plezierig, maar meedoen is minstens zo belangrijk. De Special Olympics eed luidt dan ook: ‘Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.’ Het NK skiën wordt georganiseerd in samenwerking met de NSkiV en Ski- & Snowboardclub De Schans Uden. Het nationaal Special Olympics ski- en langlaufevenement wordt dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden door Special Olympics Nederland, in samenwerking met de WSG Uden. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor bezoekers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant