Afbeelding

Valse start TFC-mannen tegen Burgst

Sport 64 keer gelezen
ODILIAPEEL – Op zich is de 2-3 nederlaag tegen tweede divisionist Burgst nog eens niet zo slecht. In de promotie degradatie wedstrijden gingen de heren uit Odiliapeel zaterdag met 2-3 onderuit. Veel sfeer door het massaal opgekomen publiek in Sporthal Terra-Victa. Het werd een nipte nederlaag met de setstanden: 19-25 19-25 25-23 25-22 en 9-15.

[image=212595]

Pas in de derde set liet TFC wat van zich horen. De twee eerste gingen naar Burgst uit Breda. Een 0-3 nederlaag zou van de uitreis een schoolreisje maken. De Peelse ruggen werden gekromd en de ploeg uit Breda verviel steeds meer in persoonlijke fouten. Bij 24-20 werd het nog even spannend doordat Burgst terug mocht komen naar 24-23, maar uiteindelijk kwam de bevrijdende klap naar 25-23 en werd het 2-1 in plaats van 0-3. De tweede set was nog beter en bij 24-19 liet TFC dé kans liggen om af te ronden. Dat werd kort uitgesteld maar een foute Bredase service betekende 25-22 en 2-2.

[image=212597]

Snel duidelijk
Een vijfde set, deze set moest ook gewonnen worden anders waren de twee voorgaande sets min of meer voor niets geweest. Immers, bij promotie/degradatie-wedstrijden krijgt de winnaar twee punten en de verliezer 0 punten, ongeacht de uitslag. Helaas werd al vrij snel duidelijk dat Burgst het niveau van de eerste twee sets oppikte. TFC maakte geen schijn van kans in die laatste set. De mannen hadden alles gegeven, sommigen zelfs meer, maar dit mocht niet baten: 9-15.

[image=212596]

Groot-Ammers
Een 3-2 nederlaag tegen een tweede divisie team is geen slecht begin van de promotie/degradatie-wedstrijden. Gezien het niveauverschil in de eerste twee sets ook een terechte uitslag. Komende woensdag speelt TFC de tweede wedstrijd. Dan staat WIK/Univé op het programma. De wedstrijd begint om 20.30 uur in sporthal De Reiger in Groot-Ammers. Bij winst op dit team is TFC afhankelijk van andere uitslagen. Deze wedstrijd wordt volgende week zaterdag gespeeld in de thuishaven van Burgst, sporthal Haagse Beemden in Breda.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant