Afbeelding

'Leuke laagdrempelige wedstrijdjes'

Sport 86 keer gelezen
OSS – De verzameling van tien hardloopwedstrijden in Oss en omgeving, het Maasland Run Classic circuit, wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. De wedstrijden zijn voor zowel geoefende lopers als recreanten. De eerste loop is op 14 april en de laatste op 14 september.

[image=241431]

Aanstaande zondag wordt de eerste in de rij van tien wedstrijden georganiseerd. Dat is de Bomenparkloop, die wordt voor het eerst op zondagochtend om 10.00 uur gehouden. De wedstrijden worden georganiseerd door losse organisaties. De overkoepelende organisatie is Atletiek Vereniging Oss’78. Daar vanuit organiseren Lieke Bouwens, Marleen Frunt-van den Akker en Jimmy Schulten het circuit. Niet eén loop is hetzelfde. Bij de meeste kan er gekozen worden uit de vijf of tien kilometer. Bij de Keienloop in Megen kan ook een halve marathon (21,1 km) gelopen worden en bij de Appelternloop is vijftien kilometer mogelijk. "Iedereen mag zelf kiezen hoeveel kilometer hij/zij loopt en hoeveel wedstrijden hij/zij meedoet. Aan één loop meedoen mag, je kunt ze ook alle tien lopen. Je hoeft niet heel snel te zijn om deel te nemen, iedereen is welkom. Het zijn gezellige laagdrempelige wedstrijdjes", vertelt Lieke. Verschillende wedstrijden hebben ook een Jeugdloop, bijvoorbeeld de 10 van Berghem en de Biescamploop in Geffen. Bij de jeugdlopen is het aantal kilometers aangepast. Iedereen kan zich op de locatie inschrijven, er wordt dan een klein bedrag aan inschrijfgeld gevraagd.

[image=241430]

Feestelijk jubileum
Omdat het Maasland Run Classic circuit dit jaar voor de twintigste keer gehouden wordt, zijn er een aantal feestelijke toevoegingen dit jaar. Zo krijgt iedere loper een kortingsbon van 20 procent van de hardloop- en wandelwinkel Run And Walk. Ook krijgt naast de nummer 1, 2 en 3 de nummer 20 een prijs. "Ook brengen we deze keer eenmalig een speciaal shirt uit. Die is tot en met 18 mei te bestellen via onze site", vertelt Marleen. Iedereen die een of meerdere wedstrijden heeft gelopen, mag na de Rusheuvelloop mee het circuit afsluiten op 14 september.
Meer informatie over de lopen op http://www.maaslandrunclassic.nl

[image=241429]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant