Op het sportpark van FC Uden mag voortaan niet meer gerookt worden
Op het sportpark van FC Uden mag voortaan niet meer gerookt worden

Sportpark FC Uden per 1 januari 2018 rookvrij

Sport 2.205 keer gelezen

UDEN | FC Uden heeft per 1 januari 2018 de aftrap gegeven voor het invoeren van een rookvrij sportpark. De reden is simpel: veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door bij FC Uden. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken ongezond is. Roken en sport passen volgens FC Uden dus niet bij elkaar.

Daarom vraagt de club aan iedereen die op sportpark de Vlasakker komt, het terrein voortaan rookvrij te houden. Hiermee wil FC Uden kinderen het goede voorbeeld geven en ze beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Ook wil FC Uden andere verenigingen stimuleren hetzelfde te doen. Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers. Wel vraagt FC Uden rokers rekening te houden met de plek waar zij roken. Het sportpark is vanaf nu rookvrij. Dit betekent dat er in de gebouwen en langs de lijn niet meer gerookt mag worden. Roken is alleen nog toegestaan op het (overdekte) buitenterras.

Zien roken, doet roken
Voor kinderen is het moeilijk om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk bijvoorbeeld aan trainers of aan spelers van het eerste elftal, tegen wie kinderen vaak opkijken. Hiervoor geldt: zien roken, doet roken. 

Hartstichting
Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. De Hartstichting is mede initiatiefnemer van de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant