De kampioenen van HC Uden.

MD4 kampioen bij HC Uden

Sport 565 keer gelezen

UDEN | De hockey meiden van de MD4 staan al enkele weken eerste in de poule van de herfstcompetitie. Afgelopen zaterdag moesten ze thuis spelen tegen de nummer 2, Rosmalen MD6. Met nog 2 wedstrijden te gaan en 1 punt voorsprong konden ze kampioen worden. Hiervoor moest er wel gewonnen worden. En dat lukte!

De coaches hadden de opdracht gegeven om de eerste 5 minuten er vol voor te gaan en zo proberen een snelle goal te maken. Dit was niet voor dovemans oren, de meiden gingen ervoor en na 3 minuten stond het 1-0.

Daarna bleven ze er voor gaan, maar de bal wilde niet in het doel. Ook Rosmalen kwam enkele keren gevaarlijk in de buurt van het Udense doel, er werd echter goed verdedigd. Aan het einde van de eerste helft was er onduidelijkheid over wie een vrije slag mocht nemen. Rosmalen profiteerde hiervan en kwamen op 1-1.

In de tweede helft bleef het spannend. Een bal die door Rosmalen van de lijn haalt wordt en een afgekeurd doelpunt van Uden. Halverwege de tweede helft komt Uden goed langs de verdediging van Rosmalen, de voorzet wordt vakkundig binnen getikt bij de tweede paal.

Uden is weer op koers voor het kampioenschap. Aan het einde van de wedstrijd maken ze er 3-1 van en kan er gefeest worden.

Feest
Met een kampioensbeker, (kinder)champagne, (chocolade)medailles en "We are the champions" uit de speakers werd het kampioenschap door de meiden gevierd.