Geniet met Kerstmis bij restaurant Markant.
Geniet met Kerstmis bij restaurant Markant.

Families tafelen met Kerstmis culinair bij Restaurant Markant

Zakelijk 716 keer gelezen

UDEN | Restaurant Markant viert eerste en tweede kerstdag met een op-en-top culinaire brunch en diner, met gerechten die toegankelijk zijn voor de hele familie. Chef-kok Vincent en zijn team serveren een uitgebreide brunch met een fijne afwisseling tussen koud en warm. Het diner bestaat uit een verrukkelijk viergangenmenu.
"Voor de brunch hebben we gerechten die toegankelijk zijn", aldus een verheugde chef-kok. Dan mag de klassieker rundercarpaccio met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas uiteraard niet ontbreken. Ook een aan het buffet gesneden kalfsentrecote, een gegrilde doradefilet en garnalenkroketjes staan op het buffetmenu. Het dessert bestaat onder andere uit verschillende taartjes, mini petit fours en chocoladefontein. Ook aan de echte kleintjes in de familie is gedacht, zij kunnen gebruikmaken van een kinderkerstbuffet met frietjes, mini-snacks, poffertjes, appelmoes en een fruitsalade. "Het menu is uitgebalanceerd. De gerechten zijn tot in de puntjes op elkaar afgestemd. We beginnen met een proeverij van onder andere eendenborst en een carpaccio van hert." Het tussengerecht is verrassend te noemen, met gegrilde heilbot met pompoen, ras el hanout en granny smith. Vincent: "Het hoofdgerecht is weer wat klassieker, met een rosé gegaarde ossenhaas en een crème van schorseneren. Het dessert is zoet en fris tegelijk, een heerlijke smaakcombinatie van pure chocolade en citrusfruit." De kerstbrunch is op zondag 25 december en maandag 26 december vanaf 11.30 tot 15.00 uur. Het diner vindt eveneens op beide kerstdagen plaats, vanaf 18.30 uur. Reserveren kan via restaurant@markantuden.nl of telefonisch via 0413-26 45 88.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant