Afbeelding
Foto:

SIS schoonmaak pakt felbegeerde dubbel bij biljart

Sport 518 keer gelezen

UDEN | Na de nationale beker te hebben bemachtigd op 11 juni heeft het Driebanden biljartteam uit Uden ook beslag weten te leggen op de nationale titel voor teams in de eredivisie. Op 20 juni werd de return gespeeld in het overvolle biljartcentrum in Uden en na een 4-4 stand in de uitwedstrijd won het Udense team glansrijk met 6-2 van Bousema uit Lochem.

Gemakkelijk was het zeker niet. Drie van de vier wedstrijden werden pas in de eindfase beslist in het voordeel van SIS. Jean van Erp was de ‘man of the match’. Als enige speler wist Van Erp uit Heeswijk-Dinther zijn wedstrijd overtuigend te winnen van Johan loncelle uit België, 40-25 in 15 beurten. De benjamin van het team, Raymund Swertz, had het laatste punt op de hand maar een klos gooide roet in het eten. Tegenstander Frans van Schayk maakte het beslissende punt, 39-40 in 38 beurten. Daarmee was de stand gelijk in toen de pauze om de hoek kwam. Raimond Burgman nam het op tegen de Duitser Stefan Galla en tot 33 caramboles ging het gelijk op. Met een mooie serie van 7 was het kampioenschap definitief binnen, 40-33 in 28 beurten. Eddy Merckx speelde tegen de sterke Duitser Martin Horn en ook die wedstrijd ging gelijk op tot 35 caramboles. Het toetje werd geserveerd met een serie van 5, 40-35 in 26 beurten. Martien van der Spoel had in de heenwedstrijd zijn bijdrage al geleverd en keek vandaag toe.

Feest
Dick Jaspers, die vorige week zijn nuttige bijdrage had geleverd in het bekertoernooi en te weinig wedstrijden in de eredivisie had gespeeld om aan de playoffs mee te doen was ook fanatiek supporter. Het team vertelt: “Het feest kon beginnen na uitreiking van de beker met de grote oren. Het was nog lang onrustig in Uden.” Van 28 juni tot 4 juli speelt het team in Porto om de coupé d’Europe. “Wij houden u op de hoogte”, aldus het team.

Uit de krant