Afbeelding

Udense Manou (16) is Nederlands Kampioen Synchroonspringen

Sport 404 keer gelezen

UDEN | Het NJK schoonspringweekend zit erop voor de Udense Manou Meulebeek, met een titel Nederlands Kampioen op het onderdeel 3 meter synchroon samen met haar synchroonspring partner Maud van Kempen. De 16-jarige meisjes lieten de concurrentie een mooi programma zien waarbij vooral de sprongen in binnenwaartse richting hoge punten opleverden.

In hun hoekduik binnenwaarts leverde dat zelfs meerdere achten op in hun synchroniteit en hun tweeënhalve hurkduik binnenwaarts het hoogste puntenaantal. De titel Nederlands Kampioen werd binnengehaald met 215,97 punten. Bij dit onderdeel werd de complete finale gesprongen door springers van PSV Schoonspringen die zich allemaal hadden gekwalificeerd.

Naast deze titel behaalde Manou Meulebeek ook nog een zilveren medaille op het onderdeel Meisjes A 1 meter. Haar favoriete onderdeel tijdens deze wedstrijd. Maar door vermoeidheid net niet scherp genoeg om een limiet te springen alhoewel ze daar wel dichtbij zat. Ook een bijzonder moment was voor het eerst haar drieënhalve salto voorwaarts gehurkt op de 3 meter.


De finalisten van de synchroonfinale, op de achterste rij van links naar rechts: Ismay Buijs, Maud van Kempen,
Manou Meulebeek. Voorste rij: Lita van Kempen, Gigi Yan en Muktha Nathan.

Uit de krant

Uit de krant