Afbeelding

WELYNQ/TTV Maashorst plaatst zich voor finale eredivisie

Sport 371 keer gelezen

UDEN | De tafeltennissers van WELYNQ/TTV Maashorst maken nog altijd kans op het kampioenschap in de eredivisie. Het team plaatste zich afgelopen zaterdag voor de finale in de competitie.

Het team, dat in 2021 haar debuut maakte in de eredivisie, had zich ten doel gesteld om dit seizoen bij de beste vier teams te eindigen in de eredivisie Heren. Deze doelstelling kwam voor het vaandelteam uit Uden al snel in zicht. Coach Han Gootzen had de afgelopen weken zijn doelstelling dan ook bijgesteld: plaatsing voor de finale. Om dit doel te verwezenlijken moest er dit weekend worden gewonnen van Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs, met kopman en regerend Nederlands kampioen Michel de Boer, Milo de Boer en Tim Gras.

Wedstrijden

Tijdens een thuiswedstrijd voor TTV Maashorst nam Elias Hardmeier het op tegen Tim. Eerstgenoemde liet onmiddellijk zien waarom hij als kopman van het Udens team was betiteld en won overtuigend in drie games. In de tweede wedstrijd mocht Mauro Schärrer aantreden tegen Milo. Mauro had beduidend meer moeite met zijn tegenstander dan twee weken daarvoor en beide spelers lieten snel, aanvallend spinspel zien. Uiteindelijk wist Mauro de wedstrijd in de vijfde game naar zich toe te trekken. Vervolgens nam Juan Pedro het op tegen Michel, waartegen hij twee weken eerder zijn eerste verliespartij in de eredivisie optekende. Ditmaal speelde Juan Pedro overtuigend en won in drie games, stand: 3-0. Met deze stand was er nog slechts 1 punt nodig om een plek in de eredivisiefinale veilig te stellen. Elias werd deze taak toevertrouwd. Elias speelde vol zelfvertrouwen en wist ook zijn tweede partij in drie games in zijn voordeel te beslissen en daarmee namens WELYNQ/ TTV Maashorst een plek in de eredivisie Heren te bemachtigen.

Finale
Dankzij de 4-0 overwinning op Combilo TOGB is het sprookje voor WELYNQ/TTV Maashorst voor dit seizoen nog niet ten einde gekomen. Het team uit Uden mag op Hemelvaartsdag aantreden tegen deBoer Taverzo 1 op neutraal terrein, in Hilversum. Coach Han Gootzen: “Uiteraard is vijfvoudig landskampioen deBoer Taverzo 1 favoriet tijdens deze finale. Toch weet je nooit op voorhand hoe de wedstrijd gaat verlopen.”

Uit de krant