Afbeelding

Gennep heeft nieuwe wethouder

Politiek 69 keer gelezen
GENNEP – Ed Vandermeulen is de nieuwe wethouder van de gemeente Gennep. Het lid van D66 werd maandag door de gemeenteraad van Gennep benoemd in deze functie.

Vandermeulen neemt het wethouderschap over van partijgenoot Arnold Jansen, die in juli opstapte nadat een meerderheid van de raad het vertrouwen in hem had opgezegd. Met het overdragen van het wethouderschap zijn er, behoudens enkele kleinere onderdelen, geen wijzigingen in de verdeling van de portefeuilles.

[image=188350]

Uitdaging
Ed Vandermeulen was tot zijn benoeming raadslid een fractieleider voor D66 in de Gennepse raad. De nieuw aangetreden wethouder ziet zijn nieuwe functie als een grote uitdaging. “Juist in de komende periode staat Gennep voor een behoorlijke uitdaging. Er staan flinke bezuinigingen op de agenda en ik wil het accent leggen op een sociale invulling waarbij we als gemeente bevorderen dat mensen meer aandacht voor elkaar krijgen.”

Raadslid
De vrijgevallen raadszetel van D66 wordt overgenomen door Lydia Thermoshuizen, die in de vorige raadsperiode reeds raadslid was. Het nieuwe raadslid, dat woonachtig is in Ven-Zelderheide, is opgeleid als pedagoge. Als ambtenaar in de gemeente Heumen is ze projectmatig bezig met onderwerpen op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Civieltechniek.
Het fractievoorzitterschap van de vierhoofdige D66-fractie wordt overgenomen door routinier Paul Wessels. Wessels is al meer dan 33 jaar actief in het politieke bestuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant