Afbeelding

Plan Hockeyclub voor versnelde aanleg veld

Politiek 75 keer gelezen
UDEN - De Hockeyclub Uden is super blij met de toezegging van de gemeenteraad voor een extra nieuw veld per 1 januari 2016. Toch is er nog een probleem. Er is op dit moment een groot tekort aan veldcapaciteit. Daarom is HCU in overleg met wethouder Ben Tuithof om de aanleg van het nieuwe veld een half jaar naar voren te halen. De wethouder zei donderdagavond in de raadsvergadering over de begroting dat hij die mogelijkheid gaat onderzoeken.

[image=260552]

Voorzitter Han Gootzen heeft in de commissie voorafgaande aan deze raadsvergadering uitgebreid uitleg gegeven over de problematiek van de hockeyclub. Hij deed toen al de suggestie om het werk naar voren te halen.
“We hebben nu een veldcapaciteits probleem voor onze jeugdleden. Op zaterdagen is het HCU complex bezet tussen 8.00 uur en 19.00 uur. Door de week met de trainingen starten we zo vroeg mogelijk als de scholen uit zijn, om 16.00 uur en de velden zijn dan bezet met trainingen voor de jeugd tot 21.30 uur. En dat is te laat. Bovendien hebben wij in een periode van negen maanden, vijftig nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Momenteel zitten alle jeugdteams goed vol qua bezetting. En is het lastig om nieuwe jeugdleden toe te voegen aan de huidige teams. Wel is uitbereiding in teams een mogelijkheid, maar daar hebben we meer veldcapaciteit voor nodig. Nieuwe capaciteit. Van het vierde veld dus.”

Ledenstop
Daarvoor is inderdaad overleg met de gemeente Uden. Wethouder Tuithof gaat onderzoeken of de aanleg vervroegd kan worden. Gootzen: “Als wij per seizoen 2015-2016 een extra veld ter beschikking hebben, is ons probleem opgelost. Dan kunnen we een jeugdledenstop voorkomen. En kunnen we onze jeugdleden en zeker ook de ouders blij maken. Dan zijn de kinderen ’s-avonds na de training tijdig thuis en kunnen we op zaterdag op normale tijden stoppen met het plannen van wedstrijden.”

Strategie
Gootzen ziet het helemaal voor zich. Hij heeft een strategie uitgedacht die alle partijen iets kan opleveren. “Veld 2 staat op de planning van de gemeente in 2015 voor groot onderhoud. Dat veld krijgt een nieuwe toplaag zodat we ook op dit veld weer vooruit kunnen, want nu is het afgekeurd door de hockeybond. Als we de aanbesteding van deze nieuwe toplaag combineren met de aanbesteding van het nieuwe veld, is er een financieel voordeel te behalen. Het nieuwe veld ligt er naast. Dan heb je alles in een keer afgewerkt. Voor het bedrijf dat het werk uitvoert, heeft dat ook voordelen."

Krediet
"In 2016 staat bovendien veld 3 op de lijst voor groot onderhoud. De gemeente kan dus drie velden in een keer aanbesteden. Op een bedrag van 1,4 miljoen is tien procent korting al anderhalve ton. Een toplaag kost 350.000 euro en een nieuw veld met alles erop en eraan 500.000. Voor de gemeente Uden een groot voordeel. En HCU kan het overbruggingskrediet, dat in nader overleg voorgeschoten zou kunnen worden door hoofdsponsor Rabobank, ervan terug kunnen betalen. En dan hou je nog over ook, ten gunste van de gemeente. Er zijn dan twee winnaars: de gemeente Uden en de Hockey Club Uden.”
Gootzen heeft er alle vertrouwen in dat zijn plan gaat lukken. “Ik kan met geen mogelijkheid bedenken wat hier op tegen kan zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant