Afbeelding

Coalitie gaat door zónder CDA

Politiek 149 keer gelezen
UDEN - VVD/Leefbaar Uden, Jong Uden, Gewoon Uden en de PvdA gaan ook zonder het CDA door. "We gaan een coalitie vormen met vier partijen", vertelt Peter van de Heuvel van VVD/Leefbaar Uden. "We hebben afspraken gepland voor de komende twee weken."

[image=276081]

"Heel jammer", noemt Peter van den Heuvel de stap van het CDA. "Maar we hadden van te voren al aan elkaar aangegeven ook zonder het CDA door te gaan."
Het argument van het CDA dat de beoogde coalitie een voortgang is van het huidige college dat door de kiezer is afgestraft, snijdt volgens van den Heuvel geen hout. "Ik heb de stemmen nog eens naast elkaar neer gelegd en de coalitie waar we nu mee bezig zijn, heeft de meerderheid van de Udense stemmen gehaald."

Minimale meerderheid
VVD/Leefbaar Uden (6), Jong Uden (5), Gewoon Uden (2) en PvdA (1) hebben samen 14 zetels in de raad die uit 27 zetels bestaat. De meerderheid van 1 zetel betekent, dat één 'dissident' in de coalitiepartijen de meerderheid te niet zal doen. Dat is niet ondenkbaar. In de afgelopen raadsperiode is VVD/LU raadslid Gerda Vervoort overgelopen naar de oppositie waar Gewoon Uden toen nog wel deel van uitmaakte.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant