Afbeelding

‘Het beste wat BZB ooit gemaakt heeft!’

Muziek 21 keer gelezen
VOLKEL - Een nieuwe show én een nieuwe cd, dat is wat BZB op de openingsdag van het ‘Alle Remmen Los’-weekend presenteert. ,,Het begin van een nieuw tijdperk”, vertelt bassist Willem als een gelouterd rockmuzikant. En de nieuwe plaat is zeker ook de beste die BZB ooit gemaakt heeft? Drummer Dickie knikt vol overtuiging: ,,Een volmondig ja!”

Ze hebben er natuurlijk ook een hele tijd over gedaan! ,,3,5 jaar”, vertelt Dickie: ,,Dat is erg lang. De fans zijn ook hongerig naar een nieuwe show, want dat hoort erbij. Ook nieuwe pakken, jazeker die worden nu gemaakt. Ik weer in een rok? Ja, maar hé, zeg! Dat heet een kilt!”
Een nieuw tijdperk en dat is hoorbaar op de cd: ,,We gaan meer richting de Ierse folk”, vertelt Dickie. ,,Nummers als ‘Echte vrienden’ en ‘Zee van tijd’, dat zijn nummers die ons erg goed liggen en het live ook heel goed doen. De nieuwe cd bevat veel meer van dergelijke nummers. We gaan ze allemaal spelen en ik denk dat er verschillende van die nieuwe nummers in de show blijven plakken.”
Het BZB-geluid is wel gebleven, vertelt Willem. ,,Maar harde nummers komen er steeds minder. Er zijn meer bands die daarin goed zijn, terwijl dat folkachtig juist iets is wat ons uniek maakt. Een recensent van OOR wees ons daarop.”
Folk dus, en saxofonis Robert wordt steeds meer een fluitist. ,,En meer banjo en mandoline”, vertelt Robert. ,,Erik heeft een nummer waarin hij mandoline, elektrische én akoestische gitaar speelt. En ook nog zingen en dat in drie minuten.”

[image=83580]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant