Afbeelding

'Stoppen bij BZB! Wa doede nou?!'

Muziek 343 keer gelezen
UDEN - “Ik wil toeteren en het liefst zoveel mogelijk”, vertelt Robert van Asseldonk, niet alleen saxofonist van BZB, maar ook bespeler van orgel, accordeon, doedelzak en steeds meer fluitjes. Maar daar stopt hij mee: “Ik wil echt alleen met mijn sax aan de gang”

[image=152567]

De beslissing om te gaan stoppen bij BZB is natuurlijk niet makkelijk geweest. “Mensen zeggen: ‘Wa doede nou?! Hoe kom je daar toch bij?’, maar als je het uitlegt snappen ze dat je een keuze maakt voor je gevoel.”
En dat gevoel bleef overeind. “Ondanks tussendoor gigantische optredens van BZB, echt helemaal te gek. Dan krab je je achter je oren, dat wel. Dan denk je, dit ga ik wel missen. Maar als toeteren zwaarder weegt dan alle voordelen van bij zo’n bandje zitten, dan moet je toch een keer de stap durven nemen.”
Toeteren dus en dat doet Robert al bij Heavy Hoempa. “Mijn ultieme blaashobby naast BZB. We zijn een clubje blazers, uitgedost in leer met noppen en spelen heavy metal en hardrock. Het is een stuk straattheater en één van de dingen waar ik straks veel meer tijd in ga stoppen.” Ook aan andere verzoeken kan Robert straks meer gehoor geven. “Hé, doe je hier mee, doe je daar mee? Nee. Ik kan niet, ik moet altijd spelen natuurlijk.”
Officieel stopt Robert per 1 januari, maar zolang zijn plek nog niet ingevuld is, blijft hij BZB van dienst zijn. Maar steeds meer zal de saxofoon de boventoon gaan voeren, want dat is wat Robert wil, weet ook zijn dochter Jazzmin. “Hij oefent heel vaak thuis en soms vind ik dat best wel irritant, want dan wil ik televisiekijken en dan versta ik er niks van. Maar ja, het hoort erbij.” Jazzmin vindt het jammer dat haar vader stopt bij BZB. “Ik vond het leuk dat hij er in zat. Hij was niet echt heel erg beroemd, maar voor mij is hij wel beroemd.” Robert lacht trots naar zijn dochter: “Dát is het mooiste wat er is.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant