Afbeelding

'Bluestouch zorgt voor reüniegevoel'

Muziek
OSS – De negentiende editie van het Bluestouch festival wordt weer een feest van herkenning, voorspelt Penny Klamer van organisatiebureau Muze. Op verzoek van de festivalgangers heeft Muze besloten het evenement dit jaar te houden op zaterdag 6 oktober in ’t Oude Theater aan de Spoorlaan in Oss: de plek waar het allemaal begon.

[image=224702]

"De nieuwe locatie brengt een andere opzet met zich mee. We hebben in ’t Oude Theater een groot podium en een tweede podium in de tuinzaal, waar gewoon gerookt mag worden. In de bluesscene hoort dat er een beetje bij. Omdat er nu twee podia zijn, is er constant muziek: is het pauze bij het ene podia, wordt op het andere gewoon doorgespeeld. Bovendien hebben we besloten om de kaarten een stuk goedkoper te maken. Mensen betalen weinig geld voor goede nationale en internationale artiesten. In een financieel lastige tijd hoeven de festivalgangers niet te diep in de buidel te tasten. Dat is de insteek" legt Klamer uit. De organisatoren van Bluestouch kozen onder meer voor ’t Oude theater vanwege ‘de mooie locatie en het contact dat mogelijk is met de bands’.

Uitblinken
Dit jaar spelen er tussen 20.30 en 02.30 uur vijf bands: akoestische roots van Duketown Slim, covers van de C-Jays, op rhythm 'n blues en soul geënte liefdesliedjes van de Amerikaanse Kirsten Thien en haar band, het betere gitaarwerk van Australiër Wolf Mail en de New Orleans beat van feestbeest Clemens van de Ven met z'n band. "De bluesliefhebber komt dus ruim aan z'n trekken. Kirsten Thien, Wolf Mail en Duketown staan voor het eerst op Bluestouch. Zelf heb ik niet één favoriet, want elk van deze artiesten is uniek in zijn soort. Ze blinken uit in verschillende genres en zijn niet vergelijkbaar." Voor de organisatoren was het eigenlijk vanzelfsprekend om het festival dit jaar opnieuw te organiseren. "Het gaat nog steeds niet vervelen. Er komt altijd een vaste groep mensen op af die elkaar ieder jaar opnieuw ontmoeten. Dat geeft een reüniegevoel." De kaartverkoop loopt goed volgens Klamer: "Er kunnen geen duizend man in het theater, dus mensen moeten er snel zijn. Er zijn nog zo’n tweehonderd kaarten beschikbaar."
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn in Oss te koop bij café De Kamer in de Peperstraat, de CD Kiosk Oss in De Schakel en Primera op Terwaenen, maar ook online te bestellen via

Uit de krant

Uit de krant