Afbeelding

'Het beste van Peelse bodem'

Muziek 35 keer gelezen
ODILIAPEEL - Met nog maar één dag voor de boeg, zijn de voorbereidingen voor de derde Peelse Proms in volle gang. Terwijl gemeenschapshuis Terra Victa wordt omgebouwd tot een ware muziektempel, zetten de muzikanten, vocalisten en dansers de laatste puntjes op de i. “Het belooft opnieuw een fantastische show te worden voor jong en oud”, aldus Tonny van der Pas van Muziekvereniging St. Marcellus.

[image=156396]

“We staan aan de vooravond van twee geweldige uitvoeringen waar je bij geweest moet zijn”, vertelt Van der Pas. Hij leidt voor de derde maal de organisatie van de Peelse Proms en neemt zelf ook deel aan de concerten. “Over de uitvoeringen van 2007 en 2010 werd nog lang nagepraat in Odiliapeel. Dat hopen we natuurlijk te evenaren.”

Van Hazes tot Borsato
De derde editie van de Peelse Proms staat in het teken van Nederlandse producties. Onder de noemer Holland House presenteert Muziekvereniging St. Marcellus een avondvullend en gevarieerd programma. Van der Pas: “Nederlandse muziekproducties van alle tijden passeren de revue. Denk aan de Dolly Dots, Ramses Shaffy en Marco Borsato, maar ook aan nummers van André Hazes, Caro Emerald en Anouk.”
Ruim tachtig muzikanten en vocalisten leveren een bijdrage aan de Peelse Proms; van blazers, slagwerkers en combomuzikanten tot solisten en een koor. “De deelnemende muzikanten en vocalisten zijn allemaal afkomstig uit Odiliapeel of hebben hier hun wortels”, weet Van der Pas.
De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Peter Spierings, de slagwerkgroep wordt geleid door René van Lokven en het combo staat onder leiding van Michel van Rijn. Ook dansvereniging Dance Action levert een bijdrage aan de Peelse Proms.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 november 2013 in gemeenschapshuis Terra Victa in Odiliapeel. Aanvangstijd: 19.30 uur. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Service Station Odiliapeel (SSO), Spar Joosten en Eethuis De Buurman.

[image=156395]

[image=156393]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant