Afbeelding

Slingerpadfestival in en bij Naat Piek

Kunst en cultuur 51 keer gelezen
UDEN - Stichting Theaterspoor houdt in de herfstvakantie het Slingerpadfestival, een verrassend vierdaags programma, in Naat Piek en het bos bij Uden met als ingrediënten: theater, natuur en beeldende kunst. Voor jong én oud en alles daar tussenin.

[image=148799]

Een terugkerend thema is Roodkapje. In een beeldend kunstproject aan het Slingerpad en een tweetal theatervoorstellingen wordt het populairste sprookje van verschillende kanten belicht en vertolkt. Kunstenaars van Ateliers Uden Buiten realiseren, in samenwerking met Wouter Prins (Museum voor Religieuze Kunst) een serie van 15 statiën met als titel: ‘De Lijdensweg van Roodkapje’. Dit project blijft staan tot eind november en wordt in een begeleidend boekje toegelicht.
Sofie van de Krommenacker en Erik Krabbenborg, beiden zowel docent theater bij het CKVU als regisseur bij Stichting Toneelactiviteiten Uden, maken speciaal voor dit festival een jeugdvoorstelling: ‘Kijk, een hoorspel: Roodkapje!’ Het duo is wekelijks op de lokale zender te horen met hun sprookjes-hoorspelen, nu zijn ze op locatie en mag er publiek bij! Als dat maar goed gaat…
Voor jongeren en volwassenen is er de voorstelling ‘The bigger the fear… the bigger the wulf’, een freaky en duistere one-wolfshow ineen. Meike van den Akker voegt een aantal grillige ingrediënten toe aan het bestaande sprookje zoals horror, seks en vele liters rode wijn. Grimm meets Lynch meets live muziek: internationaal bekend slagwerker Dirk- Peter Kölsch maakt on stage de muziek voor deze late-night-show.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant