Afbeelding

Elle van Rijn signeert in Uden

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
UDEN – ‘Het vergeten gezicht’ zo heet de nieuwe roman van Elle van Rijn. De schrijfster en actrice is vrijdag 16 april om 19.00 uur te gast bij Boekhandel Bert van der Heijden.

Elle van Rijn (1967) groeide op in Uden en Odiliapeel. Ze studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde in verschillende theaterstukken en musicals. Het grote publiek kent haar als de comédienne uit Sam Sam, de film Liever verliefd en als drama-actrice in GTST. Elle van Rijn schreef eerder twee succesvolle romans: De tragische geschiedenis van mijn succes (2006) en De hartbewaakster (2008). Esquire noemt haar ‘De ongekroonde koningin van de zwarte humor in de Nederlandse literatuur.’

‘Het vergeten gezicht’ gaat over Lizzy, een jonge freelance journaliste, die na een trip naar het buitenland een koffer met inhoud thuis krijgt die niet de hare is. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenaresse. Het vergeten gezicht is een ruw, aangrijpend en vervreemdend boek, dat geen enkel taboe uit de weg gaat. Elle van Rijn laat liefde en angst samensmelten en zij laat zien welke desastreuze gevolgen het Duitse oorlogsverleden heeft gehad op volgende generaties.

[image=135183]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant