Afbeelding

Fusie cultuurinstellingen in regio

Kunst en cultuur 13 keer gelezen
VEGHEL/UDEN - MiK Kunsteducatie, het CKVU uit Uden en het Veghelse Pieter Brueghel gaan vanaf 1 januari samen verder als één organisatie. Laurens Felix, directeur van MiK, wordt directeur van de nieuwe kunstinstelling. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

Een sterke organisatie die de hele regio bedient van educatie op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en theater. Dat is wat de drie organisaties met de fusie voor ogen hebben. "Samen staan we sterker", zegt Laurens Felix. "Een fusie heeft vaak een negatieve klank, maar hier is dat niet het geval. Door te fuseren kunnen we juist dichterbij de mensen komen te staan."
"Sterker nog, als we niet zouden fuseren, zou het aanbod van de instellingen sterk verminderen", stelt directeur Jan Hooimeijer van Pieter Brueghel. "De risico's als we apart zouden blijven bestaan, waren vele malen groter."

Cursusgeld
De nieuwe organisatie, die overigens geen nieuwe naam krijgt, bedient straks een gebied van ruim 220.000 inwoners. Het hoofdkantoor komt in Schijndel. Onder de 200 medewerkers vallen geen gedwongen ontslagen. Om de bezuinigingen het hoofd te bieden, wil de nieuwe kunst- en cultuurinstelling de bedrijfsvoering aanpassen, meer eigen inkomsten genereren en waarschijnlijk zal het cursusgeld omhoog gaan.

[image=191570]

[image=191571]

[image=191573]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant