Afbeelding

College blijft bij besluit stadsdichter

Kunst en cultuur 34 keer gelezen
UDEN - Burgemeester en wethouders willen vasthouden aan het besluit van de gemeenteraad om de subsidie voor een stadsdichter op te heffen. Dat is het antwoord van het college aan de PvdA die daar vragen over had gesteld.

[image=208608]

Het college is van mening dat hoewel een stadsdichter een toegevoegde waarde kan hebben, deze niet beslist noodzakelijk is binnen het culturele aanbod of voor de presentatie en promotie van Uden. Daarom is ook voorgesteld aan de raad in het kader van de bezuinigingen, om het stadsdichterschap op te heffen, afgewogen tegen andere prioriteiten. “Het zou niet juist zijn om nu de titel van stadsdichter te handhaven, zonder bereid te zijn hiervoor geld beschikbaar te stellen.”
Volgens B. en W wist Maarten van den Elzen al in 2010 dat zijn taak er in 2012 op zou zitten, want er zou naar een opvolger worden gezocht. Dat gebeurt dus niet. Ook ligt het niet voor de hand dat het college alsnog een stadsdichter via andere bronnen gaat subsidiëren. Wat betreft het college kan Van den Elzen gewoon opdrachten blijven aannemen van ondernemers of instellingen. Als de gemeente Uden een opdracht aan een dichter geeft, moet dat opgenomen worden uit de betreffende activiteitenpot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant