Afbeelding

Expositie foto’s Willem Kuijpers in museum

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
UDEN – Willem Kuijpers uit Uden fotografeerde de afgelopen jaren de Goede Week processies op Sicilië. Zaterdag om 15.00 uur opent zijn expositie I Riti della Settimana Santa in Sicilia in het Museum voor Religieuze Kunst waaraan Kuijpers verbonden is als freelance fotograaf.

[image=207385]

Willem Kuijpers is beroepsfotograaf. Hij nam de overstap vanuit de studio naar de documentaire fotografie. Door de ligging en historie van het eiland Sicilië zijn er zowel Spaanse, Grieks-orthodoxe als Noordafrikaanse invloeden merkbaar. Daarnaast ondernam hij reizen naar verwante feesten en gebeurtenissen, zoals in Zuid-Spanje de grote pelgrimstocht naar El Rocio. Hoewel het meestalom religieuze feesten gaat, zijn het vooral eigen cultuur, tradities en emoties die Kuijpers motiveren. De tentoonstelling beperkt zich tot drie locaties in het noordwesten van Sicilië die elk een geheel eigen benadering hebben van de kruisweg.
In Buseto Palizzolo is op palmzondag een processie met tableaux vivants uitgebeeld door de inwoners van het 3000 inwoners tellende dorpje, terwijl in Trapani op goede vrijdag de loodzware kruiswegstaties, elk ondersteund door een fanfare, 24 uur lang door de stad worden gedragen. Marsala kenmerkt zich door de gemaskerde Christusfiguur. De expositie is te zien tot 22 april.

[image=207384]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant