Afbeelding

Kunst in de tuin

Kunst en cultuur 97 keer gelezen
UDEN – Nico en Lia Rovers op de Hulstheuvel 11 in Uden zetten zaterdag 28 en zondag 29 juni van 11.00 tot 17.00 uur hun tuin vol kunstwerken van Ad Claassen, Diny Timmers, Truus Claassen-Slits en Ron van den Dikkenberg. Iedereen is welkom te komen kijken.

[image=282781]

Ad Claassen heeft na zijn opleiding als metaalbewerker en smid altijd veel met ijzer gewerkt en dat is te zien in zijn tuinobjecten van draadstaal. Meestal gevogelte zoals kippen, ganzen, zwanen enz. maar ook vlinders en biggetjes komen aan bod. Verder maakt hij van schroot leuke fantasiebeeldjes.
Truus Claassen-Slits tekent en schildert al meer dan 30 jaar. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van mensen maar ook bloemen, landschappen en stillevens zijn haar niet vreemd.Veel inspiratie haalt ze uit vormen die ze ziet in boomschors of een mooie steen.
Ron van den Dikkenberg uit werkt met verschillende steensoorten, de beelden zijn figuratief van aard en kenmerken zich vaak door een grote mate van humor.
Diny Timmers uit Gemert is geboren als Diny Pennings op de Eikenheuvel in Uden en maakt al meer dan 15 jaar keramiek. Haar beelden bestaan uit abstracte-, vogel- en vrouwenvormen. De kleuren zijn erg natuurlijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant