De Goede Dood is een tragikomedie over euthanasie.
De Goede Dood is een tragikomedie over euthanasie.

Seniorengroep Naat Piek speelt ‘De Goede Dood’

Kunst en cultuur 553 keer gelezen

UDEN | Na het succes van de afgelopen jaren zijn de leden van de seniorengroep van Naat Piek wederom op de planken te bewonderen. Vorig en komend weekend spelen zij, in samenwerking met Van den Krommenacker Theaterproducties, de voorstelling ‘De Goede Dood’. De auteur van het theaterstuk is Wannie de Wijn.

De première van de voorstelling vond vorig weekend plaats onder regie van Sofie van den Krommenacker. Onder haar regie hebben diverse spelersgroepen van Naat Piek al verschillende succesvolle stukken gespeeld, waaronder Grenslicht, Twee, De Snoepwinkel van Zevensloten, Happy Garden en de Staatsinjectie.

De Goede Dood
Van den Krommenacker maakt het stuk als eerbetoon aan haar overleden moeder. In de voorstelling worstelt de familie van de doodzieke Bernhard Keller met zijn keuze voor euthanasie. Hij is klaar met zijn ziekte en klaar om te sterven. Hij wil niet wachten tot zijn lichaam onherroepelijk aftakelt en hij zijn dood als een kasplantje tegemoet treedt. Bernhard orkestreert zijn einde en kiest voor De Goede Dood. Zijn beste vriendin, huisarts Rosa, helpt hem daarbij. Bernhards vriendin Hannah, zijn tweelingzus Steffie, broer Michael en zijn autistische jongste zus Jet komen tezamen in zijn huis. Het afscheid nadert. Maar niet zonder slag of stoot, tranen, een lach en muziek. Bernhard houdt van het leven waar hij afscheid van moet nemen. Maar zijn naasten verzetten zich tegen het naderend einde. Kan hij niet nog even wachten? Is hij wel ziek genoeg? Hoe moeten wij verder leven, morgen na 09.00 uur, zonder jou?

Tragikomedie
De Goede Dood is een tragikomedie over euthanasie en de vraag hoe een mens kan leven met de wetenschap dat een naaste er morgen om dezelfde tijd niet meer zal zijn. Hoe valt de onverdraaglijke gedachte aan een zelfgekozen dood te verdragen?

Dagen en tijden
De voorstelling is nog te zien op 19, 20 en 21 april. De aanvangstijd is op vrijdag- en zaterdagavond 20.00 uur, en op zondagmiddag 14.00 uur. Kaarten koop je voor 15 euro via www.naatpiek.nl of aan de kassa voor aanvang van de voorstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant