Het koor tijdens een van hun repetities. (foto: Henk Lunenburg)
Het koor tijdens een van hun repetities. (foto: Henk Lunenburg)

Koor Karakter bereidt zich voor op 4 mei-concert

Kunst en cultuur 1.247 keer gelezen

UDEN | Koor Karakter is met 40 projectzangers druk aan het repeteren voor het concert ‘Verhalen met Karakter’ op 4 mei in de Kruisherenkapel in Uden. Het Stabat Mater van Jenkins wordt uitgevoerd, samen met de verhalen en gedichten met het thema afscheid en verlies. Het geheel wordt ondersteund door een groot orkest.

Ook brengen twee solisten, een Nederlandse en een Syrische, de solostukken ten gehore. Dit in combinatie met Dodenherdenking waarbij de Last Post gespeeld wordt en de 2 minuten stilte in acht worden genomen. 

Karl Jenkins (1944) schreef de compositie Stabat Mater in een klassieke stijl gecombineerd met Arabische muzikale invloeden. Hij schrijft meeslepende, ontroerende muziek met prachtige melodieën, soms groots en opzwepend, soms verstild en meditatief. Deze Stabat Mater is een modern multicultureel muziekstuk rondom het oeroude thema van pijn en verdriet dat van alle tijden is. Jenkins laat zien dat het verdriet van een moeder bij het verlies van haar kind universeel is. Ongeacht het land waarin het gebeurt. “We laten inwoners van Maashorst, hier geboren maar ook hiernaartoe gevlucht, aan het woord om met ons de pijn van verdriet te delen en misschien zo ook steun aan elkaar te kunnen hebben; steun door middel van gedeelde woorden en muziek”, aldus Koor Karakter.

De aanvangstijd op 4 mei is 19.30 uur in de Kruisherenkapel. Tickets kosten 18,50 euro. Voor tickets en meer informatie kan je terecht op www.koorkarakter.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant