Mark op de plek waar het festijn staat te gebeuren.
Mark op de plek waar het festijn staat te gebeuren.
WIN

Mark van de Veerdonk treedt op in zijn eigen wei en geeft kaarten weg

Kunst en cultuur 611 keer gelezen

UDEN | Cabaretier Mark van de Veerdonk speelt deze maand zijn voorstelling thuis, op Slabroek, in zijn eigen wei. Na bijna 40 jaar kan zijn publiek zelf checken of al die maffe verhalen over zijn buurtschap wel echt kloppen. De wisenten, het Kabouterpad, de Camping van Timmers, het speeltuintje achter het Natuurcentrum, het monumentje voor postbode Ton; alle Slabroekse hotspots komen terug in deze show. 

De voorstelling heet ‘Geen Viking’ en gaat ander andere over de aanval van de Vikingen in het jaar 1022 op Slabroek. Van de Veerdonk: “En dat is historisch! Mijn ex-buurvrouw Annie zegt dat ze toen op miraculeuze wijze is ontsnapt. De show komt dus weer thuis. Mooier kan niet.” Hoe dat moet bij hem thuis? De cabaretier zit er niet mee. “Koe uit de wei en tribune erin, klaar. Oh ja, én een bar, want dat heb ik de buurt moeten beloven. Ze kunnen niet wachten. Ik ook niet trouwens. Ik hoop wel dat er wat volk komt, want al het geld van mijn Coronacompensatieregeling zit er in!” Van de Veerdonk speelt de thuiswedstrijd acht keer, vanaf 16 tot 26 juni. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, belooft de cabaretier. Mark: “En dan tel ik de pauze en de uitgebreide nazit niet mee.” 

Speeldata
De buitenvoorstellingen zijn allemaal in juni: donderdag 16, vrijdag 17, zaterdag 18 , zondag 19, donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26. Beiden zondagvoorstellingen (19 en 26) beginnen ’s middags om 14.30 uur en de andere allemaal om 20.00 uur ’s avonds.

Kaartverkoop
Kaarten kosten 20 euro en zijn te bestellen op www.markvandeveerdonk.nl of rechtstreeks via www.ticketkantoor.nl/shop/geenviking. Tickets (op telefoon of uitgeprint) worden bij de tribune gescand. Auto’s kunnen terecht op de parkeerplaats van Hoogslabroekseweg 3 (voorheen Blauwrijk/Kunstuitleen). Van daar is het nog 250 meter lopen naar de wei van Mark. Fietsers kunnen parkeren tegenover Karlingerweg 3 (Uden), in de wei. Daar zijn ook enkele gehandicaptenparkeerplaatsen. “Vriendelijk verzoek”, zegt Mark als laatst, “maak niet al te veel lawaai. Slabroek is officieel stiltegebied. Behalve tijdens de voorstellingen...”

Vrijkaarten
Het Udens Weekblad mag 3x2 vrijkaarten weggeven voor de eerste voorstelling op donderdag 16 juni. De première dus! Wil jij hierbij zijn? Mail dan je gegevens (naam, telefoonnummer en woonplaats) naar redactie@udensweekblad.nl. Wie weet bemachtig jij gratis een plaatsje in de wei.

Uit de krant

Uit de krant