Jennie Lena werd bekend na haar auditie bij The Voice of Holland.
Jennie Lena werd bekend na haar auditie bij The Voice of Holland.

Jennie Lena 'special guest' bij Udense Top 2000

Kunst en cultuur 892 keer gelezen

UDEN | De Udense Top 2000 live vindt op zaterdag 21 december plaats. Een feestelijke avond vol met liedjes die gaan van links naar rechts en van boven naar beneden. Al deze verschillende nummers hebben twee dingen gemeen: het zijn allemaal hits uit de Top 2000 én ze worden gebracht door talentvolle lokale zangers en zangeressen die begeleid worden door Udens Big Band. Jennie Lena is op deze avond de special guest.

Jennie Lena komt naar Uden om samen met Udens Big Band onder meer 'Imagine' en 'Bohemian Rhapsody' te zingen. Haar rauwe zangtalent is echt en ongepolijst, recht uit het hart. De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Haar 'blind audition' nummer 'Who's Loving You' ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. Perez Hilton schreef: 'Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de beste audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie'.

Ook de dames van Sjanz en Maurice de Greef maken zich op voor hun muzikale bijdrage. Sjanz is een zanggroep bestaande uit Janneke, Maike, Sandy en Simone; vier solisten uit Uden en omgeving. Zij zingen covers waarover ze een Sjanz sausje gieten. Vaak zingen ze mee met een tape, maar ze worden ook weleens begeleid door een live band en nu dus door een grote big band. "Op 21 december brengen we 'Freedom' van George Michael in een mooi arrangement van William Kroot", vertelt Janneke. "Met Udens Big Band klinkt het tweede nummer van Sjans 'Stop, In The Name of Love' van The Surpremes alsof The Surpremes op het podium staan. We verheugen ons enorm op deze avond. Het is echt leuk om eens met de Big Band te zingen."

Suzanne van Dieperbeek-Pasveer heeft de opleiding Musicaltheater gedaan aan de Fontys Dansacademie. Na diverse musicals zoals Hair en Footloose is ze zich meer gaan richten op bands en losse opdrachten. De ene keer met een pianist op een bruiloft of als achtergrond op een zakelijk evenement, de andere keer met een big band of orkest op een festival. Heel divers. Naast haar baan als docente Engels doet ze ook regelmatig presentatieklussen. Zo ook op 21 december. Dan zal Suzanne de presentatie van de hele showavond voor haar rekening nemen. Natuurlijk zal ze ook zingen. Het nummer 'Margherita' van Marco Borsato en daarnaast ook een vertolking van het overbekende nummer van Whitney Houston: 'I Wanna Dance With Somebody'.

Tijdens de Top 2000 worden alle dansen verzorgd door de talentvolle dansers van Dance & Balletstudio Chantal. Er doen zowel dames als heren mee uit het Demoteam Zpectacular. De balletschool is onder leiding van Chantal van de Water uitgegroeid tot de grootste dansschool in de regio. De Udense Top 2000 live is op zaterdagavond 21 december om 20.00 uur te zien in de evenementenzaal van Markant Uden. Tickets voor deze show kosten 12,50 euro (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant