Acht Maart Comité heeft een gevarieerd programma samengesteld.
Acht Maart Comité heeft een gevarieerd programma samengesteld.

Acht Maart Comité viert zevende editie Internationale Vrouwendag Uden

Human Interest 1.146 keer gelezen

UDEN | De uitgestelde viering van de Internationale Vrouwendag in Uden vindt op 11 juni plaats in wijkgebouw Eigen Herd. Het middagprogramma vindt plaats van 13.00 tot 17.30 uur. De leden van het Acht Maart Comité, behorend tot Vrouwen Samen, heeft op deze dag weer een gevarieerd programma samengesteld.

Vrouwen Samen is een organisatie voor en door vrouwen en heeft als doel om vrouwen van verschillende culturen en afkomst bijeen te brengen. Dit bevordert de integratie en zorgt ervoor dat vrouwen onderling nieuwe dingen van elkaar kunnen leren. De samensmelting van de verschillende culturen wordt deze dag gevierd voor en door vrouwen van jong tot oud. Ontmoeting, nieuwe contacten en samen iets vieren vormt de basis. Mannen zijn natuurlijk ook welkom. De leden van het Acht Maart Comité en Vrouwen Samen zijn Ans van den Broek, Adela Seddiqi, Jemina Assouab, Vonny Roes, Sonja Ruijters en Wioletta Klotz.

Feestzaal
Eigen Herd wordt volledig omgetoverd tot een grote feestzaal met verschillende activiteiten. Er zijn onder andere dans en muziekoptredens, multiculturele hapjes, een loterij, een Beauty & Health-markt, een CreaBea-markt. Het vrouwenthema van dit jaar, onderdeel van het middagprogramma, is het thema ‘Dementievriendelijke omgeving zijn’. Hiervoor is ook de wethouder uitgenodigd. Verder wordt dit jaar ook aandacht gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, voor de vrouwenrechten in Iran en Afghanistan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant