Tiny en Wim.
Tiny en Wim.

Wim en Tiny van Lieshout uit Volkel 60 jaar getrouwd

Human Interest 865 keer gelezen

VOLKEL | De 22-jarige Tiny was op slag verliefd toen ze Wim zag in de danstent tijdens de kermis in Uden. Gelukkig sloeg de vonk ook bij hem over en 5 jaar later gaven ze elkaar het jawoord. Vandaag zijn ze 60 jaar getrouwd. De diamanten bruiloft vieren ze samen met hun vijf kinderen en partners, zes kleinkinderen, familie en vrienden.

In hun werkzame leven startte Wim als hoefsmid, kort daarna begonnen ze samen een machines- en gereedschappenwinkel in Volkel. Later werd een staalconstructiebedrijf gebouwd in Uden, die inmiddels is overgenomen door twee van de kinderen.

Gezonde geest in gezond lichaam
Wim en Tiny houden lichaam en geest zo gezond mogelijk. Elke dag wandelen ze een rondje om de Volkelse kerk en worden de hersenen getraind door het spelen van Sudoku-puzzels en een paar potjes Yathzee. De inwendige mens wordt vaak gevoed met eten dat op de gourmet is klaargemaakt, de geest wordt dagelijks verwend met een middagdutje. Verder leest Tiny graag en houdt Wim van biljarten en kletsen met de buren.

50 jaar kamperen
Vanaf hun verkeringstijd zijn Wim en Tiny veel op vakantie geweest, eerst op de scooter naar een jeugdherberg, waar de jongens en meisjes uiteraard apart moesten slapen. Eind jaren 60 waren ze een van de eerste die een caravan kochten en erop uit trokken naar het buitenland. Ruim een halve eeuw zijn ze elke zomer gaan kamperen. Vorig jaar was het laatste jaar en is de antieke caravan overgedragen aan een kleindochter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant