Een blije lach op het gezicht van een bewoner bij het ontvangen van een Hartenvriendje. (foto: Thomas Bout)
Een blije lach op het gezicht van een bewoner bij het ontvangen van een Hartenvriendje. (foto: Thomas Bout)

Innerwheel Pieten verrassen bewoners stichting Zelo

Human Interest 409 keer gelezen

UDEN | Bij Stichting Zelo in Uden kwamen zondag drie pieten op bezoek. Dit jaar verloopt alles anders zo ook Sinterklaas. Bij Inner Wheel Veghel-Uden e.o was in de maand november het thema verbinden. De vraag van Sinterklaas die bij hen binnenkwam, kwam dus ook op een mooi moment want Inner Wheel wil zich graag verbinden met bewoners van Uden en zeker met de bewoners van Zelo: Evert, Amber, Bert, Danielle, Juriaan, Daan, Janneke, Wesley, Freek, Robin, Roos, Romy.

Stichting Zelo is een ouderinitiatief waarbij met elkaar een woonhuis gerund wordt voor hun kinderen, in samenwerking met professionals. De grote wens van de ouders was om hun bijzondere kind van dichtbij te kunnen zien opgroeien in een huiselijke omgeving. Een gezellige thuisbasis, waar familie, vrienden en kennissen op elk gewenst moment makkelijk een bezoekje kunnen brengen. En ouders die echt betrokken kunnen zijn op de fijne maar vooral ook op de moeilijke momenten. Zelo heeft een begane grond en een bovenverdieping. De ontwikkelingsniveaus van de bewoners van de begane grond en de bovenverdieping zijn verschillend. Op de begane grond zijn de bewoners meervoudig beperkt en functioneren op een zeer laag niveau (emotioneel niveau van functioneren baby dreumes niveau). Op de bovenverdieping wonen bewoners die op een hoger niveau functioneren en dus ook wat meer kunnen in het dagelijks leven.

Sinterklaas
Bij alle leden van Inner Wheel werd afgelopen tijd geld ingezameld en hier zijn allerlei cadeaus van gekocht voor de bewoners. Zondag werden drie pieten in de achtertuin aan de Wieken 31 in Uden welkom geheten. De bewoners zaten allemaal dik aangekleed te zingen toen de pieten arriveerden. De pakketjes werden coronaproof aan de bewoners overhandigd. Om het thema verbinding ook hier door te laten klinken waren het cadeaus voor de hele verdieping. Zo kreeg de bovenverdieping onder andere een gourmetstel met allemaal lekkers, een paar mooie dvd’s, bad bruisballen en een muziekbox zodat ze hun lievelingsmuziek kunnen afspelen. De bewoners van de begane grond kregen een mooie projectielamp, een radio cd speler, dvd’s en ook bruisballen voor in bad. Ook kregen ze de hartenvriendjes waar ze ontzettend blij van werden.

Hartenvriendjes
Hartenvriendjes is een project van Innerwheel. Het zijn handgemaakte poppetjes. Met het project wil Innerwheel niet alleen verstandelijk beperkten helpen, maar juist ook mensen die zich mogelijk eenzaam voelen, iets willen betekenen voor de samenleving, om een praatje verlegen zitten of gewoon lekker bezig willen zijn. Zij kunnen op hun beurt weer helpen met de productie van de hartenvriendjes. Daarom is Innerwheel iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig in 't Handelshuys, waar je terecht kan voor het patroon, de stofjes, ritsen en de vulling. Mensen die minder handig zijn, kunnen helpen met het knippen van de verschillende onderdelen van het hartenvriendjes en mensen die reststofjes hebben liggen, zijn welkom om ze te komen brengen. Mocht iemand niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan wordt geregeld dat het door Innerwheel wordt opgehaald, coronaproof.

Uit de krant